1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Selgus videokonkursi “Aasta Vabaks” Eesti võitja
Selgus videokonkursi “Aasta Vabaks” Eesti võitja

Selgus videokonkursi “Aasta Vabaks” Eesti võitja

Täna selgus videokonkursi “Aasta vabaks” Eesti eelvooru võitja, kes sõidab 28. aprillil Kuuba pealinna Havannasse konkursi rahvusvahelisse finaali Eestit esindama. “Aasta vabaks” üldvõitja saadetakse aastaks ajaks reisile ümber maailma. 

Havanasse sõidab Eestit esindama Tartust pärit 23-aastane Indrek Lukso, kes kogus Havana Club Eesti Facebookis toimunud videokonkursi eelvoorus rekordilise 582 häält ning võlus ka žüriid. Eesti žüriisse kuulusid Tanel Pau ja Ingrid Roose produktsioonifirmast Cuba Films, üritustekorraldaja ja lohesurfar Priidu Null ning Havana Clubi tootejuht Sulev Kirst.

“Olen ülimalt õnnelik, et võitsin Eesti finaali, sest sellega suurenes märgatavalt võimalus sõita aastaks ajaks ümbermaailmareisile. Lisaks täitus üks minu kauaaegne unistus – minna Havannasse, et tutvuda lähemalt sealse elu, inimeste ja kultuuriga. Igal juhul annan Havannas oma parima, et tuua “Aasta vabaks” võit Eestisse,” rääkis videokonkursi Eesti eelvooru võitja Indrek Lukso.

“Meil on väga hea meel, et võitjaks osutus Indrek, sest temas on parajalt seiklusjanu, loovust ja pealehakkamist, mida me kandidaatide puhul otsisime ja hindasime. Indrek oskab ka väga hästi filmida, mis annab talle lisaeelised, et võluda rahvusvahelist žüriid Havannas ja edestada kaasvõistlejaid,” sõnas “Aasta vabaks” Eesti žüriiliige, Havana Clubi tootejuht Sulev Kirst.

Havannas toimuvas finaalis võtab Indrek Lukso mõõtu 19 teise riigi finalistiga, kelle ülesandeks on teha nelja päeva jooksul Havannast inspireeritud lühifilm. Videosid hindab professionaalidest koosnev žürii, kes kuulutab 6. mail välja “Aasta vabaks” lõpliku võitja, kes saadetaksegi aastaks ajaks ümbermaailmareisile.

“Aasta vabaks” rahvusvahelise võistluse võitja seiklusterohke rännak algab Kuuba pealinnast Havannast, kust edasi reisitakse Londonisse, Barcelonasse, Berliini, Kanadasse, Tokiosse, Melbourne’i,  Rio de Janeirosse, Tšiilisse, Buenos Airesesse, Prantsusmaale ja Siberisse.

“Reisi teeb huvitavaks see, et igas paigas ootab maailmarändurit riigile omane programm. Näiteks Kanadas tuuritab maailmarändur ringi koos kohaliku jazz-bändiga, Tokyos tutvustab kohalik DJ võitjale kirevat ööelu, Rio de Janeiros võetakse osa karnevalist. Kõigist külastatud paikadest teeb maailmarändur video- või fotoreportaaži ning jagab blogi vahendusel oma muljeid,” kirjeldas Havana Clubi tootejuht Sulev Kirst võitjat eesootavat rännakut.

“Aasta vabaks” Eesti eelvooru võitnud Indrek Lukso videot saab näha siin:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P570S_Q2pyw

Head Uudised GoodNews