1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. SEIKLE EESTIS! Esimese lennukuuga on Saartelennuliinid vedanud 2177 reisijat
SEIKLE EESTIS! Esimese lennukuuga on Saartelennuliinid vedanud 2177 reisijat

SEIKLE EESTIS! Esimese lennukuuga on Saartelennuliinid vedanud 2177 reisijat

saartelennuliinid_kokpit20. juulil täitus suursaarte ja mandri vahelisel lennuühendusel Saartelennuliinid esimene lennukuu. Kuuajase perioodiga on teostatud 60 lendu suunal Tallinn-Kärdla-Tallinn ja 52 lendu liinil Tallinn-Kuressaare-Tallinn.

„Kui rääkida veel ka hilinemiseta väljunud lendude protsentidest, siis Kärdla liinil on õigeaegselt väljunud lendude osakaal 98,3% ja Kuressaare suunal vastavalt 98% kõikidest väljunud lendudest,“ märkis Transaviabaltika Eesti esindaja Rene Must.

Kuuajase lennuperioodi jooksul on kehvadest ilmastikuoludest tingituna ära jäänud kaks lendu ja seda mõlemal korral Tallinn-Kärdla-Tallinn liinil.

Rene Musta sõnul mängib Saartelennuliinid olulist rolli mandri ja Hiiumaa, Kuressaare vahelistel sise- kui välisturismi ja tööelu edendamisel. „Meil on heameel esimese eduka lennukuu täitumise üle – oleme oma lennuki pardal võõrustanud nii kohalikke lendajaid, turiste kui ka ärireisijaid,“ iseloomustas Must lennuperioodi.

Nädalas lennatakse 12 korda Tallinn – Kuressaare – Tallinn liinil ja 12 korda Tallinn – Kärdla – Tallinn liinil. Käesolevaks aastaks on tellitud ka hulgaliselt lisalende. Täpsema ülevaate lendude väljumiste ja pileti hindade osas leiab saartevahelise lennuliini kodulehelt, samuti saab sama veebilehe vahendusel lennupileteid suursaartele ka soetada.

Taastunud lennuühenduse esimene lend suunal Tallinn-Kärdla startis 20. juuni varahommikul kell 7.00 ja suunal Tallinn-Kuressaare sama päeva hommikul kell 8.35. Kokku on ajavahemikul 20. juuni – 20. juuli teostatud 112 lendu mandri ja suursaarte vahel. Esimese lennukuu reisijate hulk 2177 on arvestatud Saartelennuliinide müüdud lennupiletite koguarvust.

Head Uudised GoodNews