1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Reisimessil Tourest avab uksed Eesti suurim pop-up resto
Reisimessil Tourest avab uksed Eesti suurim pop-up resto

Reisimessil Tourest avab uksed Eesti suurim pop-up resto

Fotod: Tiit Mõtus

Sel nädalavahetusel juba 27. korda peetav Baltimaade suurim ja vanim reisimess üllatab hea toidu sõpru Eesti Toidutee kõikide piirkondade koondamisega ühe katuse alla, et messikülastajatele pakkuda võimalust nautida Eesti suurimas pop-up restos ehedaid Eesti maitseid.

Eesti suurima pop-up resto tegemise mõte tuli reisimessi korraldajal Eesti Turismifirmade Liidul pärast eelmise aasta Touresti, kus esmakordselt oli lisaks traditsioonilistele reisihallidele avatud uue kontseptsiooniga messihall “Elamused ja maitsed”, kus mitmed hea toidu pakkujad üle Eesti messikülalistele hõrgutavate toitudega kosutust pakkusid.

“Inimesed võtsid uue halli väga hästi vastu ning seetõttu mõtlesime sel aastal koostöös Eesti Toiduteega, et korraldame Eesti 100. sünnipäeva auks ehedate Eesti maitsetega toidupeo,” rääkis ETFLi peasekretär Mariann Lugus. “Kuigi Eesti on üsna väike, siis erineva toidukultuuriga piirkonnad asuvad teineteisest nii kaugel, et kõikide külastamiseks tuleb rohkesti aega varuda. Meie toome nad kõik Tourestile kokku.”

Tourestil on kohal kõik 12 Eesti Toidutee piirkonda ning igaüks pakub külastajatele just neile iseloomulikku toidukraami. Kuigi resto on avatud kõigil kolmel messipäeval reedest pühapäevani, siis just viimase päeva hommikul toimub eriline Eesti maitsetega hommikusöök, kuhu Eesti Toidutee ja ETFL soovitavad kindlasti kohale tulla.

“Peipsimaa toidulaual on alati tähtsal kohal olnud kala ning seetõttu pakuvad nemad kindlasti kalaroogi, tean, et tulemas on nii lutsumaksakreemi kui ka kalanahast valmistatud krõpse, Võrtsjärve piirkonnast aga angerjat ja kohatoite,” ütles MTÜ Eesti Maaturism juht ja Eesti Toidutee eestvedaja Raili Mengel. “Kindlasti on aga laudadel veel traditsioonilised Eesti toidud nagu lambaliha, karask, kamatoidud, omavalmistatud küpsetised, hapupiimatooted ja palju muud.”

“Kindlasti saavad külastajad Tourestilt rohkesti mõtteid ka selleks, kuidas maitsvalt ja traditsiooniliselt tähistada 24. veebruaril Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ning mida selleks puhuks pidulauale panna,” ütles Mariann Lugus. “Kel on aga suvel tahtmine Eestimaal kulinaarne maitserännak ette võtta, siis kindlasti leiab inspiratsiooni selleks nii “Elamused ja maitsed” kui ka “Puhka Eestis” hallist. Just viimasesse on EASi turismiarenduskeskus selgi korral kokku toonud erinevate piirkondade turismiettevõtjad.”

Selle nädala reedest pühapäevani kestev traditsiooniline reisimess Tourest on viimase kümne aasta suurim ja esinduslikum. EV100 sünnipäevaürituste programmi kuuluvast Tourestist võtab tänavu osa 560 eksponenti 30 riigist.

Tourest on Baltimaade vanim turismimess ja Eestis üks kõige külastatavam mess. Eelmisel aastal toimunud Tourestil käis kolme päeva jooksul kokku üle 28 000 inimese.

Head Uudised GoodNews