1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Rally Estonia otsesaadet saab näha läbi Elisa 4G võrgu
Rally Estonia otsesaadet saab näha läbi Elisa 4G võrgu

Rally Estonia otsesaadet saab näha läbi Elisa 4G võrgu

Foto: Pixabay

Tuleval nädalavahetusel, 13-15. juulil stardib Lõuna-Eestis Shell Helix Rally Estonia, mille võimas live-produktsioon saab võimalikuks läbi 50 kaamera üle Elisa 4G võrgu.

Tänavune Baltikumi suurim autospordisündmus Shell Helix Rally Estonia naaseb pärast aastast pausi. Juba sellel nädalavahetusel stardivad Lõuna-Eestis üle saja meeskonna 12. erinevast riigist, et võtta teedel omavahel mõõtu.

Rally Estonia ja Elisa koostöös jõuab üritusest otsepilt ka kõigile koju ja taskusse. Rally Estonia direktor Urmo Aava sõnab, et tegu on kõige mahukaima live-produktsiooniga Eestis, mis saab võimalikuks läbi Elisa võrgulahenduste. „Rally Estonia raames on meil kavas teha kaks päeva ülekandeid läbi kuue ülekande jaama ja üle 50 kaamera ning pardakaamera, mis edastavad pilti otse võistleja autost.“

Rally Estonia raames on meil kavas teha kaks päeva ülekandeid läbi kuue ülekande jaama ja üle 50 kaamera ning pardakaamera, mis edastavad pilti otse võistleja autost.

Elisa Eesti tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli sõnas, et kiire ja stabiilse pildi edastamine võistlusest oli esialgu pead murdev ülesanne. „Ühest küljest on vaja autodest pilt saata katkestusteta ülekandejaama ja teisest arvestada pealtvaatajatega, kes kõik tarbivad ka samal ajal piirkonnas andmesidet.“

Võrgu ülekoormuse vältimiseks ja kvaliteetse pildi edastamiseks võttis Elisa Rally Estonial pildi edastamiseks kasutusele kaks liikuvat tugijaama, mis lisavad mahtu 3G ja 4G võrgu jaoks ning loovad pealtvaatajatele tasuta WiFi leviala ja spetsiaalse pardakaamerate lahenduse, et tagada parimat võimalikku ühendust eelkõige just ralliautodele. „Väike-Munamäe masti paigaldasime uue ajutise tugijaama, mis parandab Rüa piirkonnas oluliselt leviolusid ja lubab pardakaamera pilti edastada ka tihedas Lõuna-Eesti metsas,“ ütles Polli. Lisaks sellele lisati täiendavat mahtu juurde 4G võrku Tartu ja Elva kesklinnas ralli toimumise piirkonnas.

„Koostöö Elisaga võimaldab ülekande toimumise kohtades, kus sideühendus meie vajaduste ja eesmärkide juures jääb nõrgaks,“ lisab Aava.

Koostöö Elisaga võimaldab ülekande toimumise kohtades, kus sideühendus meie vajaduste ja eesmärkide juures jääb nõrgaks.

Põnevat ja sisutihedat ülekannet Rally Estoniast näeb nädalavahetusel Lõuna-Eestis kohapeal, Postimehe veebis ja Kanal 12 telekanalis.

Täpsema info ürituse kohta leiad SIIT!

Head Uudised GoodNews