1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. President Ilves mõjukal Google’i konverentsil: IT-lahendused tegid Eestist suurriigi
President Ilves mõjukal Google’i konverentsil: IT-lahendused tegid Eestist suurriigi

President Ilves mõjukal Google’i konverentsil: IT-lahendused tegid Eestist suurriigi

Google Ideas rajaja ja juht Jared Cohen, president Toomas Hendrik Ilves, Pakistani peaminister Shaukat Aziz ja Lõuna-Aafrika Vabariigi poliitik Lindiwe Mazibuko
© Victoria Ducournau

“Vahetult pärast taasiseseisvumist vastu võetud vajalikud otsused nagu arvutiõpe koolides ja üle-riigiline vaba interneti ühenduse tagamine koos toimivate IT-lahenduste ning e-teenustega on muutnud Eesti oma geograafilistest piiridest suuremaks,” ütles president Toomas Hendrik Ilves täna Google’i konverentsil Zeitgeist 2013.

President Ilves kõneles Londoni lähistel Hertfordshire’is Google’i mõttekoja Google Ideas iga-aastasel, nimekaid mõtlejaid üleilmselt koondaval ja maailma ajaloolist hetkeseisu mõtestaval konverentsil Eesti demokraatia ja e-riigi eduloost ning e-demokraatia võimalustest. “Me oleme väike, aga kiire vaba interneti ühendusega riik. Tänu sellele näeme me uusi võimalusi ja loome innovatiivseid IT-lahendusi, mis on ühtlasi meie suurimaks välisabi artikliks,” ütles president Ilves.

President Ilves osales konverentsil Zeitgeist 2013 korraldajate kutsel, vestlust temaga juhtis Google Ideas’i rajaja ja juht Jared Cohen, kes on ka värskelt ilmunud, digiajastut analüüsiva raamatu “The New Digital Age” üks autoritest. Jared Cohen esitas presidendile ühtlasi küsimuse, kuidas vähendada ühiskondades korruptsiooni. Eesti riigipea rõhutas andmete läbipaistvuse olulisust. “Mida rohkem on ühiskonnas avatust ja mida rohkem andmeid – nagu näiteks valitsuse kulutused – on avalikud ja interneti kaudu ligipääsetavad, seda vähem on korruptsiooni. Arvutit ei ole võimalik ära osta,” sõnas president Ilves.

“Kõige olulisem on mitte kaotada riigina tahet asju uutmoodi teha. Sellise tahte kadumine viib stagnatsioonini,” ütles Eesti riigipea lõpetuseks.

Head Uudised GoodNews