1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Polaaruurija Timo Palo kutsub reisile Antarktikasse
Polaaruurija Timo Palo kutsub reisile Antarktikasse

Polaaruurija Timo Palo kutsub reisile Antarktikasse

Eesti kuulsaim polaaruurija ja -seikleja Timo Palo suundub järgmise aasta jõuludel ekspeditsioonile maailma kõige ligipääsmatumale mandrile ehk Antarktikasse. Sel korral on huvilistel võimalik temaga kaasa minna, et seda müstilist ja jäist maad ise avastada.


Reis toimub 19.-28. detsembrini 2019. aastal ning selle aja jooksul saavad seiklejad kogeda unustamatut merereisi maaliliste vaadete, asjatundlike ettekannete ja vestlusõhtute saatel. Kruiisi jooksul saab osaleda mitmel põneval retkel Antarktise mandrile.

“Reis ise saab olema ebatimopalolikult mugav, sest see toimub luksusliku kruiisilaeva pardal ning on seega jõukohane kõigile seiklushimulistele ränduritele,” ütles Go Traveli turundusjuht Anu Vane. “Kui mõelda, kellega üldse tahaks lumes ja jääs koos seigelda, siis esimene valik võikski olla Timo, kes on polaarmatkajate seas sama kõva kui Ott Tänak autoroolis. Paremat polaaralade matkajuhti on kogu maailmast raske leida.”

Eelmisel aastavahetusel pere ja väikese reisihuviliste grupiga Antarktikat külastanud Tiit Pruuli soovitab kõigil seiklusjanustel see retk kord elus kindlasti ette võtta. Praegu on Antarktika veel sihtkoht, kuhu enamikul inimestel pole olnud võimalust sattuda.

”Järgmise viie aasta jooksul valmib mitmeid uusi polaaralade kruiisilaevu, aga täna veel on Antarktika üksildane paik ning seetõttu tasub kiirustada, enne kui massiturism kohale jõuab,” rääkis Pruuli. “Antarktika on üks emotsionaalseimaid paiku meie planeedil. See emotsioon, mille loovad jää ja meri, vaalad ja pingviinid, on täiesti unikaalne,” lisas Pruuli.

Go Traveli turundusjuhi Anu Vane sõnul meenutasid eelmisel aastal koos Tiit Pruuliga Antarktikat külastanud inimesed reisi kui kogemust, mis tuleb omal nahal järele proovida, et täpselt aru saada, millised olud maailma jäiseimal mandril valitsevad.

“Paljud rääkisid uskumatust vaikusest! Telkides lageda täistaeva all, ei suudetudki magada, sest looduse hääled ja taevas olid liiga lummavad.  Sõit justkui elavate jäämägede vahel, ujumine Antarktikas, pingviinide kolooniad – midagi sellist ei saa kusagil mujal kogeda,” rääkis Vane.

Go Traveli korraldatav Antarktika reis algab Tallinnast, kust lennatakse maailma kõige lõunapoolsemasse linna Ushuaiasse. Seal läheb reisiseltskond 18. detsembril luksuslikule ekspeditsioonilaevale Sea Spirit, millega seilatakse maailma üheks kõvemate tuultega väilaks peetava Drake’i väila kaudu Antarktika poolsaareni.

Reisiplaaniga on võimalik lähemalt tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews