1. Avaleht
  2. GoodNews kingiidee
  3. Parim jõulukink tervele perele on lauamäng
Parim jõulukink tervele perele on lauamäng

Parim jõulukink tervele perele on lauamäng

Veel viimased kiired asjatoimetused, jõulupeo kleidi valimine, kingitus vanavanematele ja pühade menüü valik. Mõte vürtsidest ja soojast piparkookide lõhnast mõjub tormilisel jõulueelsel ajal lõõgastavalt. Kohe-kohe ongi käes aasta oodatuim aeg peredes. Lapsed ootavad pikisilmi kingitusi ja vanemad rõõmustavad mitme lisanduva vaba päeva üle.

Kui maitsvad jõuluroad on söödud ja jõuluvana tulekuni veel aega, on vanematel küsimus, kuidas meelitada lapsed nutitelefoni, tahvelarvuti või televiisori tagant tagasi pere sekka. Mõnus ajaviide, kus kõik saavad osaleda, on mängida koos lauamänge. See on kvaliteetaeg, mida pere väga vajab.

Tihti arvatakse, et perel on raske leida lauamängu, mis sobiks taseme poolest kõigile vanustele. 

Kindlasti saab olla loominguline ja lauamängu kaasata ka pere kõige väiksemad, andes neile esialgu abitegevusi: kaartide segamine, täringu veeretamine, tükkide sorteerimine ja teiste mängijate aitamine.

1a.ee valikus on lauamängud lastele jagatud mugavalt eri kategooriatesse, mille hulgast on lihtne teha valik vastavalt mängu tüübile, mängijate arvule ja soovituslikule vanusele.

Alljärgnevalt oleme kokku pannud valiku lauamängudest, mida saabuvatel jõulupühadel perega koos mängida.

Foto: Shutterstock.com

Lauamängud lastele, mis sobivad väikeste lastega peredele 

Lauamängu mängimise traditsiooni võiks alustada juba varakult, vanemad võivad esialgu kahekesi või teiste täiskasvanud pereliikmetega mängida klassikalisi lauamänge nagu Monopoly, Domino või Memory ja pere väiksemad liikmed saavad aidata abitegevustega. Kui väiksemad lapsed soovivad juba ise mängus kaasa lüüa, on heaks valikuks suuremate osadega lihtsamad lauamängud nagu Lotto, Colorama või aegumatu Jenga.

4-5-aastased on piisavalt suured, et olla täieõiguslikud lauamängu meeskonna liikmed 

Veidi suuremate lastega võiks proovida juba täringumänge nagu Yatzy, lõbusat ajaviitmist pakub Twister ja Alias Junior ning palju naeru Möllavad pärdikud.

Teismelisi on raske meelitada lauamänge mängima 

Ei tasu unustada, et uued lauamängud on üha põnevamad ja kaasahaaravamad ning osad isegi integreeritud nutiseadmetega. Suurte lastega on hea mõte mängida populaarset fantaasiamängu Carcassone, uusi ja lõbusaid versioone klassiklalisest Aliasest või harjutada osavust kaardimängus nagu Pokker.

1a.ee valikus on lauamängud lastele, mille hulgast leiab iga pereliige oma lemmiku.

Tegemist on reklaamartikliga. 

Head Uudised GoodNews