1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Parfüümid – kuidas eristada originaali koopiast?
Parfüümid – kuidas eristada originaali koopiast?

Parfüümid – kuidas eristada originaali koopiast?

Kuidas veenduda, et parfüümid on originaalid? Märksõnadeks on hind, pakendi kvaliteet ja lõhna püsivus. Tee tubli eeltöö ja kanna oma lemmiklõhna uhkusega!

Foto: Shutterstock.com

Soetasid soodsalt parfüümi, kuid selgus, et selle lõhn kestab vaid mõne hetke? Soodne hind ei ole kahjuks märksõna, mis iseloomustaks originaalparfüümi. Tänapäeval on toodete kopeerimine väga populaarne ja seda ka parfüümimaailmas. Et mitte koopia ohvriks langeda jälgi vähemalt kolme kriteeriumit – tootjale vastav hind, korralik pakend ja hea püsivus!

Siinkohal anname originaali ja koopia eristamiseks mõned pädevad näpunäited.

Hind on võtmetegur

Kuna kaubandus kolib iga päevaga üha enam internetti, siis on hästi keeruline toote välimuse põhjal otsustada, kas tegemist on originaaliga. Seetõttu soovitame internetiostu puhul tähelepanu pöörata hinnale. Kui Sinu lemmikparfüüm on saadaval kolm korda soodsamalt, kui teistes poodides, siis tasub skeptiline olla. Kuna kvaliteet teatavasti maksab, siis on üsna naiivne arvata, et originaalparfüümi hind sedavõrd palju kõigub. Loomulikult ei ole välistatud ka erinevad soodustused, kuid siinkohal tulebki tunnetada, kas pakutav soodushind on mõistlik või pigem koopiale iseloomulik.

Pakend räägib enda eest

Kas pole mitte eriti tobe, kui maksad parfüümi eest turule vastavat hinda, kuid öökapile jõuab siiski koopia? Hinna kõrval on teiseks kriteeriumiks kvaliteetne lõhnapudel ja pakend. Kui soetad oma lemmiklõhna juba mitmendat korda, siis on pakend Sulle tuttav ning autentsuse kontrollimine üsna lihtne. Muul juhul tuleb aga pakendit lähemalt uurida, kuna brändilõhnale ei ole kvaliteedivead kohe kindlasti mitte omased, kuna kõik parfüümid läbivad range kvaliteedikontrolli.

Veatu disain

Foto: Shutterstock.com

Nagu öeldud, siis originaalparfüümile on omane veatu disain ning seetõttu annab pudeli lähemalt uurimine üsna hästi aimu, kas tegemist on originaali või koopiaga. Mida siis pudeli juures tähele panna:

  • Brändilõhna pudelil ei ole kunagi ebatasaseid pindu;
  • Originaalparfüümile ei satu iialgi valestikirjutatud tekste;
  • Pudeli kork peab püsima tugevalt peal ja mitte logisema.

Kui mainitud kriteeriumid on kenasti täidetud, siis võid juba üsnagi kindel olla, et poetasid ostukorvi originaaltoote, sest koopiate tootmisel panustatakse esmamuljele ning nimetatud detailid on teisejärgulised.

Värvus ja konsistents reedavad

Lisaks pudeli disainile tasub tähelepanu pöörata ka pudeli sisule, mis ongi ju parfüümi juures kõige olulisem. Parfüümvee värvus peab vastama originaaline, see ei tohiks olla hägune ning sõrmede vahel katsudes liialt õline. Kui veel pudeli sisse kiigata, siis lõhna sissevõtutoru peab ulatuma vedeliku põhjani ja pihustades ei tohiks see lasta sisse õhumulle.

Veel on üks põnev pudeli raputamise nipp: pudelit raputades tekivad parfüümvee sisse mullid, mis originaallõhna puhul peaksid kaduma 10-15 sekundiga, koopia puhul kaovad mullid aga hetkega.

Parfüümid püsivad peal tunde

Foto: Shutterstock.com

Kalli raha eest soetatud pisikesel parfüümipudelil on üks kõige olulisem kriteerium – selle püsivust peab saama mõõta tundides! Lõhna kestvus nahal oleneb selle tüübist:

  • Eau De Cologne kestab kuni 2 tundi;
  • Eau De Toilette püsib umbes 3 tundi;
  • Eau De Parfum lausa 4-6 tundi.

Kui parfüümi pihustamise järel kestab selle intensiivne aroom vaid mõned minutid, siis on väga tõenäoline, et tegemist on kopeeritud tootega. Abiks on ka pabeririba test – originaalparfüüm lõhnab kuni 24 tundi, koopia oluliselt vähem aega.

Kopeeritud parfüümid ei ole läbinud kvaliteedikontrolli ning võivad tekitada seega löövet ja sügelust. Soeta oma lemmiklõhn usaldusväärsest internetipoest 1a.ee ja võid kindel olla, et tegemist on originaaltootega.

Tegemist on reklaamartikliga!

 

Head Uudised GoodNews