1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Paranduskohvikus võib asjadele uue elu anda
Paranduskohvikus võib asjadele uue elu anda

Paranduskohvikus võib asjadele uue elu anda

Markerlab ja Elava Tartu võrgustik korraldavad 23. veebruaril Spark Makerlabis paranduskohviku, kus saab asju parandada ja neile ise uut elu anda.

Masstootmise trend suunab meid katkistest asjadest kiiremas korras lahti saama. Paranduskohviku eesmärk on näidata, et asju saab (ka ise!) parandada. Nii on võimalik igaühel hoida keskkonda ja toetada jätkusuutlikku mõtteviisi.

Kuidas paranduskohvikus asjad käivad? Igaüks saab kaasa võtta parandamist vajava(d) eseme(d) ja meistrite abiga need koos korda teha. Meistrid abistavad järgmistes valdkondades: jalgrattad ja metall, elektroonika, puit ja restaureerimine, tekstiil, üldparandus (sh. on siia oodatud lapsevanemad lastega mänguasju parandama).

Iga asja parandamiseks on ette nähtud maksimaalselt tund, et iga inimene leiaks võimaluse. Kui parandamisega peaks minema kauem, annab meister teada.

Kohal on olemas parandamiseks kõik vajalik: liimid, teibid, jootmisvahendid, kangad, niidid, poldid, kruvid, noad, puurid jne. Kui asja kordasaamiseks on tarvilik mõni konkreetne asi, nt ekraan, tihend, lukk vms, võiks selle kaasa võtta.

Üritus on tasuta.

Head Uudised GoodNews