1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. PANE TÄHELE! Päästeameti ohutusnõuanded jaanipäevaks
PANE TÄHELE! Päästeameti ohutusnõuanded jaanipäevaks

PANE TÄHELE! Päästeameti ohutusnõuanded jaanipäevaks

tuleohutusSaabuvate pühade eel kordab Päästeamet üle tuletegemise ohutusnõuded ja tuletab meelde, et alkoholijoobes vette minek on suure osa uppumissurmade põhjus.

Veekogu ääres viibides tuleb oma sõpradel ja lähedastel silm peal hoida ja neid purjus peaga vette mitte lasta. Lisaks alkoholijoobest tulenevatele koordinatsioonihäiretele aitab uppumisele kaasa ka ebapiisav ujumisoskus ja madal veetemperatuur.

Veesõidukis tuleb alati olenemata ujumisoskusest, soost ja vanusest kanda päästevesti. Veesõidukiõnnetused juhtuvad pea alati ootamatult ning paadis päästevesti kandmine peaks olema sama loomulik kui autos turvavöö kinnitamine.

Jaanilõke tuleb teha selleks ette valmistatud mittepõlevale pinnasele hoonest vähemalt 15 meetri ja metsast 20 meetri kaugusele. Lõkkeaseme ümbrus tuleb hoida süttivatest materjalidest puhas, tuld võib teha tuulevaikuses või nõrga tuulega.

Puu või söega köetav grillahi tuleb asetada hoonest 5 meetri kaugusele. Neile, kes otsustavad jaanipühad veeta tubases korterikeskkonnas, tuletab Päästeamet meelde, et rõdu on hoone osa ja rõdul grillida ei tohi, välja arvatud selleks ette nähtud gaasigrilliga.

Nii lõkke tegemisel kui grillimisel tuleb käepärast hoida esmased tulekustusuvahendid, milleks sobivad näiteks pangetäis vett või tulekustuti.

Koduste lõkete tegemisest päästeteenistust teavitama ei pea, kuid tuleohutusnõudeid tuleb silmas pidada igal juhul. Avalikel üritustel lõkete tegemine peab olema kooskõlastatud päästeasutusega.

Lõkete tegemise, grillimise ja muude tuleohutusalaste küsimustega võib helistada päästeala infotelefonile 1524.
tuleohutuse_kaart
Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews