1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. OLE TÄHELEPANELIKUM! Politsei saatis korduvalt liiklusnõudeid rikkunud juhtidele pühadekaardi
OLE TÄHELEPANELIKUM! Politsei saatis korduvalt liiklusnõudeid rikkunud juhtidele pühadekaardi

OLE TÄHELEPANELIKUM! Politsei saatis korduvalt liiklusnõudeid rikkunud juhtidele pühadekaardi

Pühadekaart 2015Politsei- ja Piirivalveamet saatis tänavu hoiatava pühadekaardi ligi tuhandele inimesele, kes on aasta jooksul liiklusnõudeid eiranud viis või enam korda. Kaart kutsub juhte üles olema järgmisel aastal liikluses tähelepanelikum.

Politsei- ja Piirivalveameti vanemkomissari Riho Tänaku sõnul tuletab politsei pühadekaardiga inimestele meelde, et liiklusreeglid on kõigile täitmiseks. „Kaardil on lihtne sõnum, et juht oleks järgmisel aastal liikluses tähelepanelikum, sest see aitab inimohvreid ära hoida. Kaartide saatmine on viimase viie aastaga saanud politsei pühadetraditsiooniks ning tagasiside sellele on väga hea. Alati ei pea politsei meeldetuletus liiklusohutusest olema karistuse näol ning loodame, et pühadele omane andmise ja hoolimise mõtteviis kandub ka liiklusesse,“ rääkis Tänak.

Kokku eksisid politseilt pühadekaardi saanud inimesed aasta jooksul liiklusnõuete vastu 5721 korral. Ligi neljandik eksimustest on seotud piirkiirusest kinni pidamisega, ca 500 korral puudus juhil juhtimisõigus ning sama palju rikkumisi oli seotud sõidukitehnonõuete ja kohustusliku liikluskindlustuse puudumisega. Turvavarustuse nõuete vastu eksisid kaardi saajad enam kui 300 korral ning alkoholi tarvitanuna tabati roolist üle 250 juhi.

Politsei pühadekaardi said inimesed, kes panid aasta jooksul toime viis või enam liiklusseaduse, autoveoseaduse, liikluskindlustusseaduse, teeseaduse või ühistranspordiseaduse rikkumist või olid juhtinud mootorsõidukit joobeseisundis ja saanud selle eest kriminaalkaristuse.

Kokku sai pühadekaardi 920 inimest.  Mullu 1. detsembrist kuni 2015. aasta novembri lõpuni pani kõige enam liiklusrikkumisi toime 20-aastane Ilya, kes eksis liiklusreeglite vastu 19 korral. Kümme inimest pani toime 15 või enam rikkumist ning 52 inimest rikkusid seadust kümme või enam korda. Valdav osa kaardi saajatest eksis liiklusnõuete vastu viis kuni üheksa korda. Teist aastat järjest said pühadekaardi 89 inimest.

Head Uudised GoodNews