1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. OHUTUT REISI I Viking Line’i laevadel tagab ohutu reisikogemuse SOL Services
OHUTUT REISI I Viking Line’i laevadel tagab ohutu reisikogemuse SOL Services

OHUTUT REISI I Viking Line’i laevadel tagab ohutu reisikogemuse SOL Services

Hooldusfirma SOL Services on loonud Viking Line’i laevadele koroonaviiruse eriolukorrast väljumise uudse mudeli, mis tagab reisijatele ja laevaperele ohutu keskkonna.

Hooldusfirma SOL Services Soome juhi Juhapekka Joroneni sõnul valmistati reisijateveo ohutut taaskäivitamist juba aegsasti ette. SOLi ja Viking Line’i ühine koolitus- ja arendusmeeskond on pidevalt töötanud tagaplaanil, et naasta koroonaviiruse eriolukorrast harjumuspärasesse igapäevaellu. „Väljumisteenuse mudel tagab laeva töötajatele ja reisijatele ohutu ja puhta keskkonna,“ ütles Joronen.

“Lisaks tõhustatud puhastamisele ning kriitiliste pindade pühkimisele ja desinfitseerimisele on hoolduspersonali marsruudid laeval hoolikalt läbi mõeldud ja laeva meeskonnaga kooskõlastatud. Peetakse kinni ette nähtud vahemaadest, et tagada ohutu reisikogemus reisijaile ja turvalised töötingimused laeva töötajaile,” lisab Joronen.

Viking Line’i tegevjuht Jan Hanses on rahul reisipiirangute järkjärgulise kaotamisega. “Reiside võimaldamine naaberriikide vahel säilitab ühiskonnas olulised funktsioonid. Loodetavasti saame normaalse liikluse juurde naasta juba suvisel kõrghooajal. Teeme tihedat koostööd vastutavate asutustega, et tagada reisijaile ohutu sõit meie laevadel. Väga olulist rolli mängib meie pikaajaline koostöö hooldusfirmaga SOL Services,” räägib Jan Hanses.

Laeval ollakse hästi ette valmistatud juhtumiteks, kui mõnel reisijal peaksid ilmnema koroonaviiruse sümptomid. Laeva personal tagab, et haige isoleeritakse ülejäänud reisi ajaks kajutisse ning võetakse ühendust tervishoiuasutustega. Lisaks põhjalikule puhastamisele desinfitseeritakse kajutit ka vesinikperoksiidiga. See tagab töötajate ohutuse, samuti pindade, sealhulgas tekstiilpindade puhtuse.

Kõik laeva puhastusega tegelejad läbivad veebipõhise koolitusprogrammi. “Pöörame koolitusel tähelepanu õigete aseptiliste meetodite kasutamisele, samuti nii isiklikule kui ka rõivaste ja kaitsevahendite hügieenile,” ütles Merja Oljakka, kes vastutab SOL Services teenuste arendamise eest. Lõpuks sooritavad kõik koolituse läbinud eksami. Veebikoolitus toimub soome, eesti, vene, rootsi ja inglise keeles.

Head Uudised GoodNews