1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Nüüd on kord Itaalia lõbustusparkide käes!
Nüüd on kord Itaalia lõbustusparkide käes!

Nüüd on kord Itaalia lõbustusparkide käes!

Svea Lillepalu

Anname teile ülevaate Itaalias olevatest lõbustusparkidest, kus paljud kindlasti suvele peredega juba käinud on või kuhu minna plaanivad. Täieliku ülevaate atrakstsioonidest saab teemaparkide kodulehtedelt, siin all aga väike sissejuhatus.

Gardaland
http://www.gardaland.it

Põhja-Itaalias Garda järve lõunatipus asuv Itaalia suurim lõbustuspark on erutav elamus kõikidele külastajatele. Atraktsioonide põhiteemadeks on seiklused, fantaasiamaailm ja enneolematud elamused ning neid on kokku üle neljakümne. Gardalandis asub ka Itaalia suurim karusell nimega Mammut ning vahva lisandina Sea Life meremaailm. Ühe päeva pileti tavahind on 35 EUR, kuid suve jooksul kehtib sageli ka soodsam kampaaniahind.

Canevaworld Resort:
Movieland Studios ja Aquastudios

http://www.canevaworld.it
Canevaworld asub samuti Garda järve lõuna osas, mitte kaugel Gardalandi lõbustuspargist.

Tegemist on enneolematu meelelahutusmaailmaga, mis koosneb kahest teemapargist: Movieland Studios ja Aquastudios. Movielandi atrakstsioonid on pühendatud kinole ja filmindusele. Filmikangelane Rambo päästab siin maailma iga päev. Võid osaleda Politsei Akadeemias, osaleda 5-D võitluses koos Terminaatoriga, sukelduda merepõhja allveelaeva simulaatoriga ja palju muud.
Aquastudios on filmiteemaline veepark, kus saab basseinides lõõgastuda, mürada, seigelda ning mängida. Lastele tuntud tegelasteks on siin Peter Paan, Tinkerbell, kapten Hook ja paljud teised. Sissepääsupileti saab osta kas ainult ühte parki või kombineeritult mõlemasse korraga.

Mirabilandia
http://www.mirabilandia.it
Lõbustuspark asub Aadria mere äärsete kuurortide piirkonnas, Ravenna linnast pisut lõuna pool ning mitte väga kaugel Riminist, Cattolicast ja teistest sealsetest suvituslinnadest. Siin on palju atraktsioone igale maitsele alates karusellidest väikestele lastele lõpetades ekstreemsete okseratastega ainult julgetele.
Tavahinnaga kahe päeva pileti hind on alates 31 EUR.

Zoomarine
http://www.zoomarine.it
Zoomarine on Roomast pisut lõunasse jääv merepark, kus toimuvad delfiinide showd, saab imetleda igasuguseid mereelukaid ning lisaks on seal põnevad atraktsioonid, veeliumäed, basseinid jms.
Pileti tavahind alates 25 EUR

Edenlandia 
http://www.edenlandia.it/
Edenlandia on Napoli lähistel asuv rohkete atraktsioonidega lõbustuspark. Seal on kokku 22 erineva tasemega karuselli.

Gulliverlandia
http://www.gulliverlandia.it
2000. aastal avatud teemapark asub Aadria mere põhjarannikul paigas nimega Lignano Sabbiadoro, mitte kaugel Itaalia ja Sloveenia piirist.  Lisaks asub samas lähedal veepark Aqua Splash. Teemapargi põhiatraktsiooniks on suur akvaarium, kuhu rajatud tunnelites saavad inimesed tunda end osakesena veealusest maailmast. Pargis on veel imeilus liblikate maja ning mitmed vahvad karusellid.

Cavallino Matto
http://www.cavallinomatto.it
Toscana maakonna rannikul asetsev lõbustuspark, mille kuulsaimaks atraktsiooniks on karusell nimega “Shocking Tower”.  Lõbustuspark on rajatud keset looduse rohelust ning ka “šokeeriv torn” raputab inimesi kõrgete puulatvade kohal.
Pileti tavahind alates 20 EUR.

Allikas: Estravel

Head Uudised GoodNews