1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. NÕUANNE! Pakase ajal hoia kütusepaak võimalikult täis
NÕUANNE! Pakase ajal hoia kütusepaak võimalikult täis

NÕUANNE! Pakase ajal hoia kütusepaak võimalikult täis

StatoilStatoil Fuel & Retail Eesti AS kutsub üles autojuhte ekstreemsete külmakraadide ja õhutemperatuuride kõikumistega arvestama ning autosid selleks ette valmistama.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS-i mootorikütuste tootejuhi Indrek Sassi sõnul on talvisel ajal soovitatav kütusepaak võimalikult täis hoida kondensvee tekke ennetamiseks ning see soovitus kehtib ühtviisi nii bensiini- kui ka diiselmootoriga autode kohta.

“Kondensvee tekke oht on eriti tõenäoline just praegu, kui temperatuur kõigub suurtes piirides – nädal-kaks tagasi oli õhutemperatuur plusskraadide juures, neljapäevaks ennustatakse kuni 26 külmakraadi, järgmisel nädalal taas plusskraade. Selliste temperatuurikõikumiste juures on soovitatav hoida auto kütusepaak võimalikult täis, sest nii on kütusepaagis vähem tühja ruumi ning seetõttu väiksem võimalus kondensvee tekkeks,” selgitas Indrek Sassi.

„Kondensvee ja kütuse segunemisel võivad tekkida auto mootori töös tõrked, mida autojuht võib tõlgendada kui kütusemüüja poolt müüdud ebakvaliteetsest kütusest tingitud probleemi. Tegelikult on probleemi põhjustanud auto kütusepaagis sadestunud kondensvesi,“ lisas Sassi.

Diiselmootoriga auto omanikel soovitab Sassi olla eriti tähelepanelik kütuse kvaliteedi ja päritolu osas, sest endiselt on levinud maksupetturite poolt diislikütuse segamine raske kütteõliga. Eesti Õliühing hoiatas juba oktoobris, et Eesti diislikütuse turul ringleb rekordkogus rasket kütteõli, mille kasutamine diislikütuses kahjustab kaasaegsete diiselmootorite pumppihusteid ning võib tuua kaasa üpris kulukad remondiarved.

“Üldine soovitus on tankida vaid tanklates, mille usaldusväärsuses ei kahelda. Statoili diislikütus on läbi aastate olnud tuntud oma kõrge kvaliteedi ning kompromissitu külmataluvuse poolest. Statoil müüb ainsana Eestis ka premium klassi diislikütust D milesPLUS, mida iseloomustab võrreldes tavalise diislikütusega muuhulgas ka parem külmkäivitus,” lisas Sassi.

Eestis kehtiva seadusandluse järgi peab perioodil 01.12 -29.02 olema müügil talvine diislikütus külmakindlusega -26°C. Statoil alustas juba novembris kõrgema külmakindlusega ehk vähemalt 32 miinuskraadi taluvusega diislikütuse tarnimist ning tänaseks on kõikides Statoili täisteenindus- ja automaatjaamades müügil oleva diislikütuse külmakindlus -36°C.

Head Uudised GoodNews