1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Nõuanded! Diivanilaua valimine koju on lihtne
Nõuanded! Diivanilaua valimine koju on lihtne

Nõuanded! Diivanilaua valimine koju on lihtne

Diivanilaud annab tuppa juurde funktsionaalsust ja mugavust. Seda valides pead arvestama kõigi soovitud funktsioonidega, mida see sinu kodus täitma hakkab.

Laud diivani juurde sobib väga hästi ka elutoa stiilseks sisustuselemendiks, mis kannab praktilist rolli. Sinna saab panna puldid, raamatud, kohvitassid ja miks mitte ka sööginõud. Alljärgnevalt jagame näpunäiteid, kuidas leida elutuppa see sobivaim lauake.

Diivanilaua mõõdud 

Enne laua valimist tuleb hoolikalt mõõta vaba pinna suurust, kuhu soovid lauda paigutada. Arvesta diivani ette laua valimisel teiste toas olevate mööbliesemete tonaalsuse, stiili ja ka ruumi mõõtmetega.

Soovitud kohale liig suure laua paigutamisel võib juhtuda, et liikumiseks ümber laua ei jää piisavalt ruumi. Samuti võivad teravad lauanurgad sel juhul tekitada ebamugavusi. Heaks soovituslikuks vahemaaks laua ja ümbritseva mööbli vahel on 40-50 cm.

Laua otstarve – kas ka söögilaud? 

Enne laua valimist pead arvestama, millist rolli see sinu kodus kandma hakkab. Väikeste lastega peredel tasub kindlasti valida kõrgem, kõrgemate äärtega ja ilma kandiliste nurkadeta diivanilaud. See takistab näiteks laualt tassi või vaasi maha lükkamist.

Kui kavatsed diivanilauda kasutada ka söömiseks, siis pööra erilist tähelepanu selle kõrgusele – kõrgema laua ääres on mugavam süüa ja liiga madalale lauale on ebamugav asetada toidunõusid.

Mõtle praktiliselt – panipaigad 

Kui soovid diivani ees laual ja laua all hoida ka raamatuid, ajakirju või muid esemeid, tasub valida riiuliga laud. Riiulitele saab panna kõik vajaminevad esemed, mida soovid käe ulatusse ent siiski enda kohale paigutada. Siis jääb lauapealne pind vabaks ja nii säästad end asjade pidevast ümbertõstmisest, kui soovid lauda kasutada näiteks söömisel.

Soovides diivanilaua alla mahutada veelgi enam asju, eelista kõrgematel jalgadel olevat lauda. Kõrgema laua alla saab mahutada käsitöökorve ja laekaid asjadega, mida soovid käepärast hoida. Ka kodus.ee artikkel pakub kasulikke ideid panipaikade loomise osas koju.

Disain 

Diivani ees olev laud omab enamasti toas märkamatult keskset rolli ja enne valimist tuleb veenduda selle sobivuses diivani ja teiste mööbliesemetega.

Klaasist pinnaga diivanilauda tasub eelistada juhul, kui soovid tuppa luua avarust ja näidata lauda vähem domineerivana. Läbipaistvus aitab lauakesel paremini sulanduda ruumi. Ka laua raam peaks sellisel juhul olema minimalistlik.

Valimiseks võta aega 

E-poodides nagu Kaup24.ee on saadaval väga laias valikus diivanilaudu koos mõõtmete ja pildimaterjaliga, seetõttu tuleb diivani juurde laua valimisel varuda piisavalt aega. Nagu öeldakse, tark ei torma.

Alustuseks mõõda tulevase laua ruum ja veendu, et selle ümber jääb piisavalt liikumisruumi. Seejärel hinda toas praegu oleva mööbli stiili ja mõtle, missugune laud oleks ruumis täpiks i peal. Nii tead soovitud laua stiili- ja kõrguse-eelistusi, kujutad juba ette paari-kolme sobivat lauavarianti, ning saad alustada sobivaima laua otsinguid.

Sobiv valik sõltub sinust

Diivanilaud on olulisel kohal toa sisustuses ja seda valides ei tohiks kiirustada. Ebasobivates mõõtmetes ja kõrguses valitud laud diivani ette teeb tõenäoliselt toas liikumise ebamugavaks.

Arvesta lauda valides kõikide pereliikmete võimalikke laua kasutamise eesmärke, siis oskad valida paremini kõigile sobivat diivanilauda ja kes teab, ehk leiad diivanilauaga koos ka ruumi sobivama diivani!

Kaup24.ee e-poest leiad suure valiku hea hinnaga elutoamööblit. Tegemist on reklaamartikliga. 

Head Uudised GoodNews