1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. NÕUANDED! 7 lihtsat moodust, kuidas hommikul rõõmsalt üles ärgata
NÕUANDED! 7 lihtsat moodust, kuidas hommikul rõõmsalt üles ärgata

NÕUANDED! 7 lihtsat moodust, kuidas hommikul rõõmsalt üles ärgata

Kas oled hommikuinimene? Kui mitte, siis on varakult ärkamise mured sinu jaoks vägagi tuttavad. Tegelikult on olemas lihtsaid ja uskumatult tõhusaid mooduseid, kuidas kuke ja koiduga reipalt ärgata. Kas oled valmis muutma hommiku päeva parimaks osaks?

Maga piisavalt

Esmalt kõige tähtsam. On pea võimatu olla hommikul ärgates puhanud ja uueks päevaks valmis, kui oled vaid mõned tunnid maganud – kui sa pole just puhkusel ning sul on magamiseks liiga põnev. Kuid kui alustad tavalist esmaspäeva hommikut, pead öösel piisavalt magama.
Enamike jaoks tähendab see umbes 8 või 9 tundi öö jooksul. Ehk vajad veidi vähem või rohkem – parim moodus õige uneaja teada saamiseks on seda katsetada. Lihtsalt mõtle, kui lõõgastunud ja produktiivsena sa end pärast piisavat und tunned – ja motivatsioon olemas.

Kuula oma lemmikmuusikat

Muusika on tõeline elupäästja ning see võib aidata päästa ka sinu hommikud. Selle asemel, et ärgata äratuskella peale, ärka oma lemmiklaulu kuulates. See toob ärgates näole naeratuse, mis püsib seal terve hommiku.
Kui sa ei pea kodunt esimesena lahkuma, nii et teised veel magama jäävad, võib muusika saata sind kõikide hommikuste tegevuste ajal. Kuula seda hambaid pestes, riideid välja valides ja hommikusööki süües – see muudab sinu hommikud palju meeldivamaks kogemuseks.

Käi värskendava duši all

Kuigi mõte soojadest pidžaamadest loobumisest ning enese veele paljastamisest ei pruugi just kõige paremini kõlada, on dušš tõepoolest suurepärane moodus üles ärkamiseks – ning see võtab aega vaid paar minutit.
Kui pead üles ärkama ning end värskendama, on jahedam vesi ideaalne valik, kuid kui vajad veidi poputamist, siis vali soe dušš, mis äratab sinu meeled. Igal juhul äratab vesi sind üles ning annab hea võimaluse päevaga edasi minna.

Söö tervislikku hommikusööki

Sa juba tead, et hommikusöök on päeva kõige olulisem eine – kuid kui tihti võtad sa aega, et hommikul tõepoolest ka süüa? See on suurepärane moodus üles ärkamiseks ning lisaks ka väga tõhus viis, kuidas oma kehakaalu kontrolli all hoida.
Kui sul on alati kiire, on tervislik smuuti hea valik – võid koostisosad enne magamaminekut valmis panna, need hommikul lihtsalt ära purustada ning smuuti ära juua. Võid selle endaga kaasagi võtta ning juua seda teel tööle.

Pühenda paar minutit kiirele trennile

Hommikune trenn? Kõlab õudselt, eks ole? Kuid seda vaid paaril esimesel päeval või nädalal – kui sellega ära harjud, ei kujuta sa oma elu ilma selleta ettegi.
Hüppa jooksulindile või siserattale – 20 minutist piisab, et oma päeva alustada ning vajalikku energiat saada. Kui sul ei ole 20 minutit, siis 10 minutit jõutreeningut või lihtsalt kükkide tegemist on ikkagi väga hea moodus, kuidas oma veri käima saada.

Mõtle välja oma igahommikused rituaalid

Kui sinu hommikud mööduvad segaduse ja kaose tähe all, siis võib selle korrastamine ärkamist oluliselt paremaks muuta. Võid alustada sellest, et paned kõik vajamineva enne valmis, et selle peale hommikul vähem aega kuluks.
Mõtle välja täpne ja tõhus hommikurutiin, arvuta välja, kui palju aega sa vajad, ning jäta mõned minutid lihtsateks rõõmudeks, näiteks kohvi joomiseks või uudiste lugemiseks. See on väga lihtne, kui seda õigesti teha.

Planeeri lõbusad tegevused hommikusse

Kui hommikud on sinu jaoks alati nagu piin, siis ehk on aeg ärkamisajaks midagi lõbusat planeerida. Kui sul on midagi, mida oodata (ja olgem ausad, tööle minek pole selles kategoorias võitja), on sul palju lihtsam voodist välja hüpata ning päevaga algust teha.
Sinu hommikune rõõm võib olla imeline tass kohvi, sinu lemmik tele- või raadiosaade, kiire mäng lastega või suudlus kallimalt. See võib olla ükskõik mis asi, mis võtab aega paar minutit ning täidab sind positiivse energiaga – see annab päevale fantastilise alguse.

Allikas: Dormeo 

 

Head Uudised GoodNews