1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. NÕUANDED! 5 ideed puhkuse jäädvustamiseks
NÕUANDED! 5 ideed puhkuse jäädvustamiseks

NÕUANDED! 5 ideed puhkuse jäädvustamiseks

Professionaalsed fotograafid on hakanud üha enam rääkima, et parimad kaamerad on just meie taskutes ning ka mitmetes tuntud kunstigaleriides on väljas  nutitelefonidega tehtud pildid. Ajad küll muutuvad, kuid pildikvaliteet on endiselt oluline.

Õige seadmega on võimalik oma puhkusemälestused väga kaunilt jäädvustada. Siin on viis ideed, kuidas seda täpsemalt teha.

 

Grupipildid

Nutitelefoniga pildistades tasub kasutada statiivi või käsistatiivi ning paluda inimestel omapäraselt poseerida, lastes neil näiteks samal hetke õhku hüpata, hüpata käed-jalad laiali või lihtsalt naeratada. Kasutades Huawei P10 Lite nutitelefoni, on võimalik teha pilt taimeriga või häälkäsklust kasutades: näiteks töötab selleks levinud ingliskeelne ütlus: „Cheese!“ Lisaks on sellel nutitelefonil ka kolmas võimalus, kus kaamera teeb pildi automaatselt, kui keegi naeratab. Üksi reisimine pakub suurepäraseid võimalusi teha grupipilte kohalikega ning säärased pildid on tavaliselt väga populaarsed sotsiaalmeedias.

Õhtu

Kui saabub õhtu, loobub enamik pildistamisest, kuna on liiga hämar hea pildi tegemiseks. Siiski on võimalik ka õhtul teha pilkupüüdvaid pilte, pannes telefon statiivi külge ning pikendades säriaega kaamera pro-režiimis. Erinevate säriaegadega katsetamine võimaldab luua huvitavaid tulemusi, näiteks õhtuvalguses helendavast linnast või romantilisest päikeseloojangust. Kogenud fotograafid võiksid proovida ka ISO sättimist hämarates oludes pildistades.

Valgusmaalimine

Valgusmaalimine on üks silmatorkavamaid funktsioone mõningatel telefonidel. Näiteks Huawei P10 Lite nutitelefoni valgusmaalimisrežiim pakub nelja erinevat efekti: valgusjäljed, valgusgrafiti, siidiläikeline vesi ning tähejälgede jäädvustamine. Nende efektide saavutamiseks kasutatakse pikka säriaega, mistõttu peab telefon olema stabiilselt statiivi külge kinnitatud. Tulemused aga on nii kaunid, et panevad kahtlema, kas need on tõesti telefoniga tehtud.

Siseruumid

Tihtipeale on siseruumides tehtud pildid kehvad, ent on üks lihtne nipp, mis võimaldab teha ilusaid pilte näiteks keskaegsetes katedraalides, kirikutes või uhketes raudteejaamades. Siseruumis olles tuleb leida hea koht väikesele statiivile koos telefoniga. Seejärel tuleb käivitada pro-režiim ning muuta säriaega. Mida pikem on säriaeg, seda rohkem saab hämar ruum pildil valgustatud. Siinkohal tasub katsetada erinevate säriaegadega, et hiljem valida välja kõige ilusam ja õhkkonda kõige paremini tabanud variant.

Ajaline kestus

Lühike ja tabavalt tehtud film on võrratu reisisuveniir. Üks võimalus selle loomiseks on kasutada ajalise kestuse (ing.k. time lapse) funktsiooni, mis jäädvustab väga huvitavalt pikalt kestvaid sündmuseid, nagu päikeseloojang või pilvede sõudmine taevas. Ajaline kestus sobib suurepäraselt ka selleks, et jäädvustada, kuidas inimesed kontserdile saabuvad või kesklinnas jalutavad. Sellised klippe on lihtne luua: telefon tuleb statiivile üles seada ning seejärel tuleb kaamera menüüst valida ajalise kestuse režiim.

Puhkus on suurepärane aeg oma fotograafiaoskuste arendamiseks tänu laialdastele pildistamisvõimalustele. Kaunid statiiviga jäädvustatud kaadrid, valgusmaalimine ning pro-režiim võimaldavad fotograafia valdkonda tundide kaupa avastada. Seega on õigete seadmetega võimalik teha ilusamaid pilte, mis püüavad pilke nende iga päev avaldatavate miljonite nutitelefonidega tehtud piltide seast.

Head Uudised GoodNews