1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Millised on hooaja populaarsemad reisisihtkohad?
Millised on hooaja populaarsemad reisisihtkohad?

Millised on hooaja populaarsemad reisisihtkohad?

Taimaa-Koh-Phi-Phi-saared
Taimaa Koh Phi Phi saared

Baltimaade suurima reisibüroo ja autorendiettevõtte esindajate sõnul eelistavad reisijad sel hooajal külastada eelkõige Aasiat ja Araabia Ühendemiraate, kuid palju reisitakse ka Euroopas. Itaalia, Hispaania ja Saksamaa on populaarsemad riigid, kuhu on praeguseks enim broneeringuid tehtud.

Baltimaade suurima reisibüroo Estraveli turundusdirektori Airi Ilisson-Cruzi sõnul sõidetakse Baltimaadest puhkusereisidele eelkõige soojadesse sihtkohtadesse. “Populaarsed sihtkohad on Tai, Araabia Ühendemiraadid (eelkõige Dubai), Kanaari saared (peamiselt Tenerife) ja USA. Alates maikuust algab suvereiside hooaeg ja siis puhatakse kõige rohkem Kreekas, Türgis ja Hispaanias,” tõi Ilisson-Cruz välja ja lisas, et suvehooajal reisitakse palju ka naaberriikidesse.

Reisisihtkoha valikut mõjutavad Ilisson-Cruzi sõnutsi eelkõige võimalikult mugavad lennuühendused, aga samuti ka riikide turvalisuskuvand. Estraveli esindaja tõi välja, et näiteks Egiptusesse reisimine on vähenenud ja alternatiivina külastavad paljud Baltimaade puhkusereisijad viimastel aastatel Araabia Ühendemiraate.

Rahvusvahelise autorendiettevõtte Budget Eesti esindaja Madis Sinijärve sõnul näitab nende analüüs, et praegusel hooajal on Euroopa riikidesse enim rendibroneeringuid tehtud Itaaliasse, Hispaaniasse ja Saksamaale ning need on populaarseimad sihtkohad kõigi Balti riikide elanike seas. Autorendiettevõtte esindaja sõnutsi eelistavadki Balti riikide reisijad puhkusel olles tegelikult eelkõige mugavust ja vabadust, mistõttu on mõistlik sihtkohariigis liikumiseks valida rendiauto, sest see on paindlikum ja iseseisvam variant, kui ühistranspordivahendid.

“Rendiauto annab reisijale vabaduse ning võimaluse ise oma liikumisi reisil planeerida ning soovi korral ka plaane lihtsasti muuta. Kodust reisi planeerides on keeruline täpselt ette mõelda, milliseid kohti reisisihtkohas külastada ning kus kui kaua viibida,” rääkis Sinijärv. Ta lisas: “Euroopa populaarsemates puhkuse sihtkohtades, nagu näiteks Kreeka ja Hispaania, on autorent väga populaarne ning laialt levinud. Tasub ka teada, et auto on võimalik rentida ühest rendikontorist ning tagastada mõnda teise, see lisab reisiplaanidesse veelgi paindlikkust ning loob võimaluse sihtriiki veelgi suuremas mahus näha.”

Toetudes pikaaegsele autorendi kogemusele terves Euroopas rõhutas Sinijärv ka, et tarbijad peaksid reisil olles lisaks kindlasti tähelepanu pöörama lepingutingimustele ning arvestama reisisihtkoha eripärasustega. Näitena tõi ta välja, et soojemates sihtkohtades on auto kasutajal kindlasti heaks abimeheks korralikult töötav kliimaseade ning ekstreemsemate ilmadega sihtkohtades tuleks tähelepanelikumalt vaadata kasvõi rendiautol all olevaid rehve. “Kõik tahavad ju, et nende puhkus mööduks võimalikult sujuvalt, mugavalt ja suuremate probleemideta ning seetõttu tasub auto enne renti kindlasti kriitilise pilguga üle vaadata. Lisaks on tarbija A ja O alati leping, mille tingimusi tuleks enne allkirjastamist põhjalikult lugeda ning kui midagi segaseks jääb, alati üle küsida. Seda eriti kohtades, kus suhtlus käib kas mõlemale või ühele osapoolele võõras keeles,” tõi Sinijärv välja.

Millised on trendid?

Reisisihtkohtade tulevikutrendina tõi aga Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz välja, et kasvanud on kruiiside populaarsus ja kruiisireisijate arv suureneb kindlasti veelgi. “Kõige rohkem käiakse Kariibi mere kruiisidel, mis algavad USA idarannikult ja see kasvatab veelgi USA-sse reisijate arvu. USA on läbi aastate Eesti inimeste külastatavaimate riikide edetabeli tippu kuulunud ja klientide paremaks teenindamiseks avas Estravel äsja tütarettevõtte Phoenixis. Talvehooaja sihtkohana on lisaks Tenerifele kasvanud teiste Kanaari saarte, näiteks Fuerteventura ja Lanzarote, külastamine. Uuemaks suvehooaja sihtkohaks on aga näiteks Montenegro, kuhu saab suvel otselennuga, ning eksootilisematest sihtkohtadest on suurenenud Kagu-Aasia riikide populaarsus, näiteks reisitakse Vietnamisse, Kambodžasse ja Laosesse,” rääkis Estraveli esindaja.

Head Uudised GoodNews