1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Mille järgi valib eestlane endale teleri?
Mille järgi valib eestlane endale teleri?

Mille järgi valib eestlane endale teleri?

Eestlane peab uue teleri ostmisel hinnast tähtsamaks kvaliteetset pilti ja ekraani suurust ning kõige ebaolulisemateks kriteeriumiteks ostuotsuse langetamisel on teleri disain ja bränd, selgub tehnoloogiaettevõtte LG Electronics värskest uuringust. 

Kuna telerite suur valik võib uue pildikasti otsingul inimesel silme eest kirjuks võtta, selgitavad LG tehnikaeksperdid, kuidas meelepärane teler poest välja valida.

Ideaalne pildikvaliteet

Eestlased peavad kõige tähtsamaks ostukriteeriumiks pildikvaliteeti, mis on teleritootja sõnul saamas üheks olulisemaks näitajaks teleri valikul. Üha enam inimesi vaatab filme ja saateid kodus ning soovib ka seal nautida parimat pildikvaliteeti. Õnneks on poodides võimalik telerite pilti võrrelda ja seda võimalust ka inimesed agaralt kasutavad. Enne teleri ostmist pildi vaatamine aitab mõista, kas kvaliteet vastab ostja ootustele. Resolutsioon ehk eraldusvõime annab aimu sellest, kui teravat pilti on võimalik oma telerist näha. Suurem pikslite arv tagab parema ja teravama pildikvaliteedi.

Fotod: Pixabay

Ekraani suurus

Paljudele on ekraani suurus oluline, sest soovivad oma elutoa muuta elamusterohkeks kodukinoks. Kuna elu- ja magamistoad erinevad ka oma mõõtmetelt, tuleb kindlasti ruumi sobituv teler valida. Optimaalse vaatajakogemuse saamiseks tuleb esiti keskenduda vahemaale, mis jääb teleri ja vaataja vahele. Samuti sõltub vaatamiskaugus vaadatava pildi kvaliteedist. Madala resolutsiooniga telerite puhul muutub pildikvaliteet suurel ekraanil kehvemaks, eriti kui vaatamiskaugus on väike. Ideaalse ekraanisuuruse saamiseks tuleb istumiskaugus tollides korrutada 0,535ga ja ümardada siis lähima ekraanimõõduni.

Sobiv hind

Hind on kolmas kriteerium, millele eestlane telerit valides tähelepanu pöörab. Kindlasti on siinkohal oluline võrrelda hinda teleri pakutavate funktsioonidega. Kui inimene otsib kõige uuenduslikemate lahendustega telerit, siis tuleb arvestada ka suurema kulutusega. Lihtsalt uudiste vaatamiseks väikeses toas piisab lihtsamast pildikastist, mis ei vii ka rahakotist suuri summasid.

Funktsioonid

Telerite pakutav lai funktsioonide valik aitab tarbijal leida kõige sobivam teler. Eriti oluliseks peavad erinevaid funktsioone just need filmisõbrad, kes soovivad vaadata oma lemmikfilme parima kvaliteediga.

Kvaliteetne heli

Eestlaste jaoks on oluliseks näitajaks teleri valikul ka helikvaliteet. Heli on oluline taaskord tõelistele filmisõpradele, sest muudab nii loodus- kui seiklusfilmid väga tõetruuks kogemuseks.

LG esindajate sõnul on telerite ostmise kriteeriumid eestlaste seas sarnased globaalsete trendidega, millega ka LG oma UHD teleritega püüab sammu pidada. 2018. aasta Super UHD teleritel on Nano Cell ekraanid, mis pakuvad ideaalset värvikvaliteeti ja on vaadatavad erinevate nurkade alt. Telerid on varustatud ka uue α7 protsessoriga, mis muudab teleri võrreldes eelmise aasta mudelitega 35% kiiremaks. Dolby Atmos tehnoloogia aga tagab kvaliteetse heli. LG Super UHD televiisorid on saadaval suurustes 49-65 tolli.

Head Uudised GoodNews