1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Miks on talvel kasulik jäätist süüa?
Miks on talvel kasulik jäätist süüa?

Miks on talvel kasulik jäätist süüa?

Jäätis
Foto: Pexels

Jäätis pole enam ammu hooajaline magustoit, seega selle söömiseks ei pea ootama aega, mil päikesekiired on taas pilve tagant välja tulnud. Rammus koorejäätis sobib igasse hooaega, olgu akna taga kasvõi jäine pakane. Tegelikult ongi jäätist parem süüa just külmemal ajal, kuna siis ei kipu see käest nii kiirelt sulama ning saab rahuliku südamega maiust nautida. Häid põhjuseid, miks on jäätis asendamatu just talvisel hooajal, teab Premia nimetada veel mitmeid. Neist peamised on välja toodud alljärgnevalt.

Valuliku kurgu rahustaja

Ebameeldiv kurguvalu on talvisel hooajal üsna sagedane külaline. Tihti arvatakse, et valuliku kurgu puhul ei ole külm jäätis just kõige parem, kuid tegelikult teeb mõistlikus koguses jäätist kurgule siiski pigem head. Kõige paremaks leevendajaks on rammus koorejäätis, mis niisutab ja jahutab tundliku kurgu limaskesta.

Asendamatu lisand küpsetistel

Talvisel hooajal pakuvad kosutust kodused ahjusoojad küpsetised, mida on lausa kohustuslik serveerida koos jäätisepalliga. Isuäratavalt auraval õunakoogil sulab jäätis mõnusalt pehmeks ning muudab magustoidu veelgi nauditavamaks. Lisaks populaarsele ahjuõunakoogile, sobib lumepallikest meenutav lisand suurepäraselt ka šokolaadibrownie’de ja kuumade marjakrõbedike juurde.

Jahutav kaaslane kamina ees

Kui kamina ees mõnuledes hakkab liiga palav, siis jahutav jäätisetops on sellises olukorras asendamatu. Mis saaks olla veel lõõgastavam kui istuda diivanil pehme teki all, maiustada hõrgu jäätisega ning vaadata kaminast prõksuvat tuld. Selline mugavustunnet loov puhkusehetk on küll hygge sõna vääriline.

Halva tuju leevendaja

Pimeduse ja külmaga kaasnev halb tuju ning väsimus ei ole vast kellelegi võõras. Üheks halva tuju leevendajaks võib olla jäätis, mis nii oma hea maitse kui kasulike omaduste poolest aitab kaasa parema tuju tekkele. Kvaliteetses koorejäätises on meie organismi jaoks mitmeid vajalikke mineraalaineid nagu kaltsium, magneesium ja kaalium, samuti A-, B-, D- ja E-vitamiinid. Kõik need ained aitavad külmemal perioodil, kui ollakse haigustele ka rohkem vastuvõtlikumad, inimese organismi tugevdada.

Jäätis ei sula nii kiiresti

Suuremad jäätisenautlejad maiustavad jäätisega enim just jahedamal hooajal, kuna suvisel ajal kuumade päikesekiirte saatel on konkreetse maiuse söömine omaette katsumus – jäätis sulab kiiremini kui seda süüa jõuab. Just praegusel ajal aga ei pea eelpool mainitu pärast sugugi muret tundma ning jäätist saab rahulikult ilma ebamugavusteta nautida.

Head Uudised GoodNews