1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Märtsis sõitis rongiga 45% rohkem reisijaid kui mullu
Märtsis sõitis rongiga 45% rohkem reisijaid kui mullu

Märtsis sõitis rongiga 45% rohkem reisijaid kui mullu

Elroni ronge kasutas märtsis üle 455 tuhande sõitja, mis on 45% rohkem kui mullu samal perioodil. Elroni piletitulu oli märtsis ligi 775 tuhat eurot, mis on üle 50% enam kui möödunud aastal samal perioodil.

„Märtsikuu näitas eriti kiiret kasvu Tartu ekspressliinil, kus sõitjaid oli möödunud aasta märtsiga võrreldes pea kaks korda rohkem,” märkis Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. „Rõõm on tõdeda, et 1. juunist rakenduvas sõiduplaanis on ka Viljandi liinile tulemas esimene ekspressväljumine,“ selgitas Ossip. Tema sõnul usub ettevõtte, et ka Viljandi suunal on ekspressväljumistele olemas suur nõudlus.

„Märtsis pikendasime veel ka täiendavaid Tartu ekspressliini ja Viljandi kiirliini väljumisi, seda lisaks juba-pikendatutele ning meil on plaanis rakendada pikemaid ronge veel nelja väljumise puhul,“ märkis Ossip.

Kokku kasutas I kvartalis reisironge üle 1,2 miljoni sõitja, tuues ettevõttele üle 2 miljoni euro piletitulu. Populaarseimad liinid olid Paldiski (243 000), Riisipere (176 000), Aegviidu (170 000), Viljandi-Türi (169 000) ja Tartu (150 000).

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron kasutab 18 elektrirongi ja hetkel 16 diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,6 miljonit reisijat. Ettevõttes on 272 töötajat.

Head Uudised GoodNews