1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lux Expressi uued bussid meelitavad ühistranspordiga sõitma ka autojuhte
Lux Expressi uued bussid meelitavad ühistranspordiga sõitma ka autojuhte

Lux Expressi uued bussid meelitavad ühistranspordiga sõitma ka autojuhte

Fotod: Lux Express

Kaks aastat tagasi tõi Lux Express Tallinn-Tartu liinile uue kontseptsiooniga Lounge-bussid, mis tõstsid reisijate arvu ligi 150 000 võrra ja meelitasid ühistransporti ka autosõitjaid.

Võrreldes kahe aasta tagusega on Lux Expressi reisijate arv Tallinn-Tartu liinil kasvanud umbes 150 000 reisija võrra. “Täna saame juba kindlalt öelda, et uue kontseptsiooniga Lo​unge-busside toomine Eesti siseliinidele oli õige otsus. Uued bussid meelitasid ühistransporti ka neid reisijaid, kes eelistasid varem kahe keskuse vahel liikumiseks autot,” sõnas Lux Expressi Eesti kommertsjuht Märt Sibrik. Ta lisas, et olulist rolli mängib siiski ka tihedam bussigraafik: “Reisijad soovivad sõita maksimaalse mugavusega sõltumata kellaajast ja seda me soovimegi pakkuda.”

Eestis on 1000 elaniku kohta ligi 500 sõiduautot ja ühes autos sõidab keskmiselt 1,6 inimest. “Võib öelda, et ainuüksi ühe bussitäie inimeste arvelt väheneb autode hulk meie teedel 25 võrra ning tänu meie reisijatele on Tallinn-Tartu maanteel iga päev 1600 autot vähem. Meie poolt pakutav teenus on sõna otseses mõttes parim näide edukast sõidujagamisest,” tõi Sibrik välja.

Lux Expressi kogemus näitab, et eestlased on valmis jätma auto koju tingimusel, et buss on mugav ja kaasaegne. “Eestlased hindavad kvaliteeti. Näiteks Lounge kohad, mis pakuvad privaatsust ja mugavust, on tihti juba eelmüügist välja müüdud. Nendel on välja kujunenud ka kindel klientuur, kes soovib alati just Lounge klassis sõita,” ütles Sibrik.

Lux Express Lounge bussid tõstsid Eesti ühistranspordi kvaliteedi uuele tasemele ning pakuvad reisijatele Eesti-sisestel liinidel seninägematut mugavust ja privaatsust. Lux Expressi Scania Irizar i8 Lounge-tüüpi bussides on kokku 47 kohta, sh 15 kohta asub Lounge osas, kus istmed on paigaldatud 2+1 põhimõttel.

Lux Expressil on täna 82 bussi keskmise vanusega 2,5 aastat ja reisijaid teenindab üle 300 bussijuhi. 2017. aastal investeeris Lux Express bussiparki ligi 3 miljonit eurot, mille eest soetati kaheksa uut bussi. Tänavu soetab Lux Express 15 uut tipptasemel bussi.

Head Uudised GoodNews