1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lux Expressi Eesti-siseste liinide jaanuari reisijatearv kasvas aastaga 14 protsenti
Lux Expressi Eesti-siseste liinide jaanuari reisijatearv kasvas aastaga 14 protsenti

Lux Expressi Eesti-siseste liinide jaanuari reisijatearv kasvas aastaga 14 protsenti

lux_expressLux Expressi teenindavatel Eesti-sisestel bussiliinidel reisis tänavu jaanuaris mullusest 14,3 protsenti rohkem reisijaid ning kasvu näitasid kõik suunad, sealhulgas kõige konkurentsitihedam ehk Tallinn-Tartu liin.

“Käesolev aasta on Eestis toonud ühistranspordiliiklusesse täiesti uue olukorra, kus riigisiseselt peab kommertsoperaator põhimagistraalidel konkureerima ulatuslikult doteeritava rongiliiklusega,” lausus Lux Express
Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

Saarpuu sõnul on muutunud konkurentsisituatsioonis reisija esmaseks valikukriteeriumiks mugav ja regulaarne transpordiühendus, mis on sobilik nii puhkamiseks ja lõõgastavaks ajaveetmiseks kui ka nõudliku ärireisija vajaduste rahuldamiseks.

“Reisija usaldust kvaliteetse teeninduse järele kinnitab jaanuarikuu kogemus kõige konkurentsitihedamalt Tallinn-Tartu liinilt,” lausus Saarpuu. “Mõlemast linnast 14 korral päevas väljuvate Lux Expressi bussidega reisis tänavu mullu samast kuust neli protsenti enam reisijaid.”

Tallinn-Narva ja Tallinn-Pärnu liinidel kasvas reisijatearv aastatagusega võrreldes vastavalt 25 ja 47 protsenti. “Mõlema suuna kogemus näitab reisija usaldust rahvusvahelise tasemega teeninduse suhtes – kui Tartu suunal sõitsid tänapäevased meelelahutuskeskkondadega Täistunniekspressid ka mullu jaanuaris, siis Narva ja Pärnu suundadel lisandus uus teeninduskvaliteet mullu augustis,” kommenteeris Saarpuu.

Kokku reisis Lux Expressi Eesti liinidel tänavu jaanuaris ligi 65 200 reisijat. Lux Expressi bussid väljuvad Tallinn-Tartu liinil igal täistunnil mõlemast linnast kella 7 kuni 20, kokku on mõlemas suunas 14 väljumist päevas. Tallinn-Narva liinil on päevas mõlemas suunas seitse ja Tallinn-Pärnu liinil viis väljumist.

Lux Express Grupp opereerib Eesti-siseseid, varem Täistunniekspressi kaubamärki kandvaid Tallinn-Tartu, Tallinn-Narva ja Tallinn-Pärnu bussiliine alates möödunud aasta novembrist.

Head Uudised GoodNews