1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lux Express toob jõulukuuks Tallinn-Tartu liinile lisabussid
Lux Express toob jõulukuuks Tallinn-Tartu liinile lisabussid

Lux Express toob jõulukuuks Tallinn-Tartu liinile lisabussid

lux_expressAlates tänasest toob bussiettevõte Lux Express seoses lähenevate pühade ja hooajalise reisijate arvu kasvuga Tallinna ja Tartu liinile lisabussid.

Lisabussid hakkavad detsembri jooksul teenindama reisijaid reedest pühapäevani ja ka pühade ajal. Lux Expressi juhi Hannes Saarpuu sõnul hakkavad reisijaid teenindama kõik vabad bussid ja bussijuhid. “Oleme detsembrisse lisanud nii palju väljumisi kui vähegi saame, et inimestel oleks mugavam bussiga liikuda ning võimalikult paljud reisijad saaksid soovitud reisi ette võtta. Eriti suurt rõhku paneme aga reisijate teenindamisele enne ja peale pühi,” sõnas Saarpuu. Kokku toob Lux Express detsembris Tallinn-Tartu liinile 3500 täiendavat istekohta.

Lisabusside väljumise ajad arvestavad just nende väljumistega, kus tekib kõige suurem nõudlus. Tallinn-Tartu suunal hakkavad lisabussid välja sõitma reedest pühapäevani kell 10.00 ja kell 12.00 ning Tartu-Tallinn suunal kell 14.00 ja kell 16.00. Pühade-eelsel ajal, alates 21. detsembrist paneb Lux Express lisabussid sõitma kolmapäevast esmaspäevani, v.a 24. detsembril, mil nõudlus on madalam. Enne aastavahetust lisab aga Lux Express mõlemale suunale nii päevaseid kui ka õhtuseid väljumisi.

Lux Expressi juhi sõnul võib detsembri jooksul lisanduda täiendavaid väljumisi veelgi. “Teeme kõik endast sõltuva, kuid ka meie võimalused on siiski piiratud. Seetõttu soovitan reisijatele, kes soovivad detsembris ja eriti pühade ajal bussireisi ette võtta, pilet võimalikult vara eelmüügist ära osta. Viimasel hetkel ei pruugi soovitud väljumisele vabu kohti enam jätkuda,” soovitas Saarpuu.

Eelmüügist tasub pilet ära osta kui soovitakse reisida suure nõudlusega ajal – näiteks reede õhtul või pühapäeval. “Samas näeme, et vanast harjumusest ostetakse enamasti piletid eelkõige täistunni väljumistele, seevastu pooltundidel väljuvates bussides on vabu kohti rohkem ning seetõttu tasub ka neid bussipiletit ostes kindlasti kaaluda,” lisas Lux Expressi juht.

Lux Expressi bussid teevad Tallinn-Tartu liinil 40 väljumist päevas. Lisabusside teekond ja sõidugraafik on põhibussiga samad ning see tähendab, et samal kellaajal väljub bussijaamast ühe bussi asemel kaks bussi.

Lux Express kasutab Tallinn-Tartu liinil lennundusest tuttavat paindlikku hinnastamist, mis tähendab et bussipileti hind sõltub ostuhetkest, väljumise nõudlusest ja kliendi sõiduharjumusest tulenevast lojaalsussoodustusest. Tallinn-Tartu liini tavaistmetel maksab pilet 3 kuni 12 eurot ning eriti mugavate istmetega Lounge alas – 15 eurot, millele kehtib ka PINS lojaalsusprogrammist tulenev soodustus.

Head Uudised GoodNews