1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lux Express meelitab Tallinna ja Pärnu vahel reisijad autodest bussidesse
Lux Express meelitab Tallinna ja Pärnu vahel reisijad autodest bussidesse

Lux Express meelitab Tallinna ja Pärnu vahel reisijad autodest bussidesse

Lux ExpressLux Express esitas Maanteeametile liinilubade taotlused täiendavateks väljumisteks Tallinn-Pärnu liinil, et pakkuda bussireisijatele kiiret ja mugavat ühendust senisest suuremal määral.

Varem on Maanteeameti liinilubade komisjon Lux Expressi taotlused väljumiste arvu suurendamiseks korduvalt tagasi lükanud. “Lubasime klientidele, et taotleme uusi väljumisi taas sügisel uue ühistranspordiseaduse jõustumisel ning peame oma lubadustest kinni. Soovime pakkuda pärnakatele paremat sõiduplaani ja kvaliteetsemat reisiteenust,” sõnas Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

Lux Express2Hetkel teevad Lux Expressi bussid nii Pärnu kui Tallinna suunal viis väljumist päevas. Lux Expressi taotluse kohaselt lisanduks mõlemas suunas veel kaks väljumist. Nii Tallinna kui Pärnu poolt lisanduks täiendavaid hommikusi väljumisi ning Tallinnast hakkaks Pärnusse saama ka senisest hiljem õhtul.

“Klientide tagasisidele tuginedes näeme, et nõudlus täiendavate väljumiste järele Tallinn-Pärnu-Tallinn liinil on reisijate poolt selgelt olemas. Samas ebamugava sõiduplaani tõttu on paljud reisijad siiani olnud sunnitud otsustama auto kasuks,” selgitas Saarpuu.  Bussiettevõtte juht lisas, et Lux Expressist on näiteks Tallinn-Tartu liinil saanud tõsiseltvõetav alternatiiv autosõidule. “Bussiga sõitmine on muutunud võrreldamatult mugavamaks kui veel kümne aasta eest. Näiteks Tallinn-Riia liinil on Lux Express ärireisijate seas eelistatuim transpordiviis,” tõi Saarpuu näite. Tema sõnul on ettevõtte eesmärk sama saavutada ka Pärnu liinil ning lisas, et Lux Express plaanib Pärnu klientidele ka mitmeid sooduspakkumisi juba sellest nädalast, et meelitada uusi kliente auto asemel bussi eelistama.

Ühistranspordiseaduse muudatused, mis hakkasid kehtima oktoobri algusest avavad kommertsveoliinide turu senisest suuremal määral. “Loodame, et Lux Expressil avaneb võimalus vastata klientide ootustele ja pakkuda klientidele mugavat, kiiret ja kvaliteetset bussiteenust senisest suuremas mahus,” lisas Saarpuu.

Viimati taotles Lux Express bussiväljumiste arvu suurendamist Tallinna ja Pärnu vahel selle aasta suvel. Maanteeamet väljastas nõusoleku reisile Tallinnast Pärnusse kell 19.30, kuid kuna taotlus rahuldati vaid ühes suunas, ei olnud Lux Expressil logistiliselt võimalik ühesuunalist väljumist korraldada. Teistele taotletud väljumistele Maanteeamet Lux Expressile luba ei väljastanud, kuna nad oleks läinud kokku teiste väljumistega ning eelistati teise bussifirma taotlust, kus oli taotletud paljude peatustega liini avamist.

Lux Express on rahvusvahelise haardega Eesti bussiettevõte, mis pakub reisijatele mugavaimat bussisõitu kogu regioonis. Lux Express Eesti siseliinide bussides on personaalne puutetundliku ekraaniga meelelahutusseade ning iga istmepaari juures on ka elektriseadmete laadimisvõimalus (220 V). Lux Expressi bussides on reguleeritava seljatoega istmed ja rohkelt jalaruumi. Iga iste on varustatud turvavööga. Kõikides bussides on tasuta WiFi, kliimaseade ja WC. Lux Express bussides saab piletit ostes maksta nii sularahas kui pangakaardiga.

Head Uudised GoodNews