1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. LOE LÄBI! Kuidas end ise depressiooni korral aidata?
LOE LÄBI! Kuidas end ise depressiooni korral aidata?

LOE LÄBI! Kuidas end ise depressiooni korral aidata?

Süda1Kui depressiooni sümptomid eneseabivõtete abil ei möödu, otsi abi spetsialistilt. Määratud ravist tuleb kindlasti kinni pidada, kuid paralleelselt võiks kasutada eneseabivõtetega – see kiirendab paranemise protsessi, kirjutab Enesetunne.ee.

Depressioonist paranemine ei ole kiire ega lihtne, kuid see ei ole kaugeltki võimatu. Kõige olulisem on soov terveks saada ning selle eesmärgi nimel järjekindlalt tegutseda. Muutused ei teki üleöö, kuid sinu järjekindlus ja kannatlikkus tasub end tervenedes mitmekordselt ära.

Sa võid olla väga väsinud ja sulle võib tunduda, et iga ettevõtmine nõuab suurt pingutust. Seetõttu on oluline, et seaksid endale alguses paar väiksemad eesmärgid (üks või kaks väiksemat eesmärki on alustamiseks täiesti piisav). Peale väiksemate eesmärkide saavutamist saab liikuda suuremate eesmärkide poole.

Eneseabi depressiooni korral

  • Tegele oma negatiivsete mõtetega
  • Suhtle inimestega
  • Hoolitse enda eest
  • Ole regulaarselt füüsiliselt aktiivne
  • Toitu tervislikult ja söö meeleolu tõstvaid toite

Professionaalne abi

Professionaalse abi saamiseks võid küsida nõu oma perearstilt või pöörduda lähimasse psühhiaatriakliinikusse, mis tegutsevad suuremate haiglate ja kliinikute juures eraldi osakondadena. Psühhiaatriakliinikutes on valveõed ja -arstid, kes erakorralisi abivajajaid vastu võtavad.

Allikas: Enesetunne.ee

Head Uudised GoodNews