1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Lisatud videod! 12 südamlikku vaatamissoovitust emadepäevaks
Lisatud videod! 12 südamlikku vaatamissoovitust emadepäevaks

Lisatud videod! 12 südamlikku vaatamissoovitust emadepäevaks

Reklaamivaba internetitelevisioon Viaplay otsis oma videoteegist välja tosin taiest emadepäeva veetmiseks: kümme filmi emadest, lastest ja peredest ning sekka veel kaks hinnatud sarja sarnasel teemal.

Siin see tosin on, varustatud eestikeelsete subtiitritega ning reastatud filmiportaali IMDB hinde järgi:

 

“Armastus” (“Amour”, 2012), IMDB hinne 7,9

Selles Michael Haneke lavastatud empaatiaküllases ent sentimentaalsusest vabas filmis seatakse kaheksakümnendates eluaastates paari armastus karmimal kujul proovile, kui üks neist saab ajurabanduse ja teine peab hakkama ta hooldajaks. Georges (Jean-Louis Trintignant) ja Anne (Emmanuelle Riva) on pensionil klassikalise muusika õpetajad, kes mugavas korteris oma kuldseid aastaid veedavad, kui Anne äkitselt ajurabanduse saab ja seetõttu osaliselt halvatuks jääb. Kui pühendunud Georges end raskusi seljatades Anne’i ööpäevaringseks hooldajaks kohandab, tõestab nende täiskasvanud tütre Eva (Isabelle Huppert) külaskäik, kui ühiskonnavõõraks on haritud vanapaar pensionile jäämisest saadik muutunud.

VAATA TREILERIT!

 “Teised” (“The Others”, 2001), IMDB hinne 7,6

Nicole Kidman kehastab Grace’i, üdini usklikku kahe lapse ema, kes on kolinud koos perega üksildasse häärberisse, kus nad ootavad pereisa sõjast koju, kuigi too on kadunuks kuulutatud. Mõlemad lapsed Anne (Alakina Mann) ja Nicholas (James Bentley) kannatavad haiguse all, mille tõttu nad ei talu päikesevalgust – Grace on andnud karmi käsu, et majas tohib avada vaid ühe ukse korraga. Kui Anne väidab, et ta näeb kummitusi, kahtlustab Grace esmalt uusi teenijaid, kuid hirmuäratavad sündmused annavad mõista, et majas toimub midagi üleloomulikku.

VAATA TREILERIT!

“Vaba suhe” (“Casual”, 2015-), IMDB hinne 7,6

Komöödiasari vennast-õest, kes pärast pikki aastaid taas ühe katuse alla kolivad. Poissmehest vend ja äsja lahutatud õde orienteeruvad suhete pöörases maailmas ning kasvatavad naise teismelist tütart.

VAATA TREILERIT!

“Viha parem pool” (“The Upside Of Anger”, 2005), IMDB hinne 6,9

Terry on oma nelja tütrega üksi jäänud, sest ta abikaasa kadus ootamatult ning nüüd püüab ta leida lohutust oma muredele alkoholist. Ühel päeval tutvub Terry endisest pesapallurist naabri Dannyga, kes pärast eelmise ameti mahapanekut alustas karjääri raadios. Danny saab mehe väga heaks sõbraks ja joomakaaslaseks ning asendab neljale tüdrukule edukalt isa. Aeg möödub ja varsti tekkivad keerukad suhete sasipuntrad, mille lahti arutamine ei pruugigi väga lihtne olla.

VAATA TREILERIT!

 “Nii veetsime oma puhkuse” (“What We Did On Our Holiday”, 2014), IMDB hinne 6,9

Doug ja Abi sõidavad lastega perekondlikule puhkusele. Süütud lapsed aga reedavad sugulastele tahtmatult intiimseid üksikasju oma vanemate suhtest. Peagi on selge, et laste juuresolekul ei ole suure saladuse hoidmine kerge ülesanne.

VAATA TREILERIT!

“Ootamatu jõulukingitus” (“Foster”, 2011), IMDB hinne 6,9

Morrisonid on juba ammu last igatsenud, kuid neil pole seda õnnestunud saada. Kui nende uksele ilmub ootamatult 7-aastane armas poisslaps, pöördub pere elu täiesti pea peale.

VAATA TREILERIT!

“Seal, kus süda” (“Where the Heart Is”, 2000), IMDB hinne 6,8

17-aastane rase Novalee Nation (Natalie Portman) põgeneb koos unistava loomuga armsamaga oma Tennessee kodust Kalifornia kutsuvate tulukeste juurde. Poiss-sõber Willy Jack Pickins (Dylan Bruno) lööb aga araks ja jätab tüdruku Wal-Marti kaubanduskeskusse maha. Novaleel on täpselt 5 dollarit ja 55 senti ning ta jääbki Wal-Marti elama. Öösiti magab ta kaubanduskeskuses ja päeval käib väljas ringi. Kahe iseäraliku naise, Sister Husbandi (Stockard Channing) ja Lexie Coopi (Ashley Judd) sõprus aitab aitab Novaleel elu korda seada ja Sequoyah väikelinnas oma väikesele lapsele kodu luua.

VAATA TREILERIT!

“Nägemus” (“The Gift”, 2000), IMDB hinne 6,7

Annie (Cate Blanchett) on lesestunud ema, kes on õnnistatud selgeltnägemise võimega. Kui Anniel palutakse rakendada oma võimeid jõukast koorekihist pärit tütarlapse (Katie Holmes) mõrva uurimiseks, kes oli kihlatud kohaliku keskkooli direktorgia (Greg Kinnear), avastab ta, et ta anne on sama laastav kui kasulik. Paljud kohalikud on Annie võimete suhtes kahtlustavad, nende hulgas ka üks vägivaldne abikaasa (Keanu Reeves), ta piinatud naine (Hilary Swank) ja tõsiselt muserdatud mehaanik (Giovanni Ribisi) – kelle käes võib olla võti uuritava juhtumi lahendamiseks. Georgia elanikud avastavad peatselt, et nad on juurdluse kahtlusalused ja Annie peab pistma rinda mineviku deemonitega, püüdes samas seda mõistatust lahendada.

VAATA TREILERIT!

“Pereisa” (“The Family Man”, 2000), IMDB hinne 6,7

13 aastat tagasi loobus Jack (Nicolas Cage) oma noorusarmastusest Kate’ist (Téa Leoni) ja otsustas karjääri kasuks. Kuid ühel jõuluhommikul ärgates on ta Kate’iga abielus, tal on kaks last, koer ja töötab naise vanemate rehvipoes. Ta põgeneb tagasi Wall Streetile, kuid seal ei tunne teda keegi. Nüüd on tal valida, kas harjuda selle uue eluga või üritada inimestest hoolimata pürgida oma endisele positsioonile.

VAATA TREILERIT!

“Kliendinimekiri” (“The Client List”, 2012-2013), IMDB hinne 6,7

Sari üksikemast, kes elab väikeses Texase väikelinnas šokeerivat kaksikelu.

VAATA TREILERIT!

“Meie senine elu” (“Life As We Know It”, 2010), IMDB hinne 6,6

Holly Berenson (Katherine Heigl) on ettevõtlik restoranipidaja ning Eric Messer (Josh Duhamel) edukas spordiülekannete rezhissöör. Pärast katastroofilist pimekohtingut pole neil kahel ühist muud peale palava vastastikuse antipaatia. Ning armastuse nende ristitütre Sophie vastu. Kui aga ühel hetkel saab neist korraga kogu Sophie maailm, peavad Holly ja Messer oma erimeelsused kõrvale heitma. Kombineerides tööalaseid kohustusi ning seltskondlikke kalendreid, peavad nad leidma sama katuse all elades ühise keele.

VAATA TREILERIT!

“Sõidutunnid” (“Learning to Drive”, 2014), IMDB hinne 6,4,

Abielu lagunedes otsustab Manhattani kirjanik võtta sõidutunde sikhist õpetajaga, kel on samuti probleemne abielu. Üksteise toel leiavad nad julguse elus edasi liikuda.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews