1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Linda Line tihendab homsest sõidugraafikut
Linda Line tihendab homsest sõidugraafikut

Linda Line tihendab homsest sõidugraafikut

Foto: Toomas Huik
Foto: Toomas Huik

Tallinn-Helsingi liinil kiirlaevadega sõitev Linda Line toob 15. aprillist liinile kiirkatamaraani Karolin. Sellega tiheneb ettevõtte reisigraafik kümne väljumiseni päevas.

Linda Line’i juhataja Enn Rohula sõnul algas tänavune meresõiduhooaeg tavapärasest varem. “Märtsi lõpust on liinil meie teine kiirkatamaraan Merilin. Homsest hakkab kahe pealinna vahel sõitma ka Karolin, mis on merele minekuks ja reisijate veoks valmis,” rääkis Rohula. Katamaraanidega Merilin ja Karolin saab homsest sõita mõlemas suunas viis korda päevas.

Rohula avaldas lootust, et varakult alanud merehooaeg tuleb tuulevaiksem kui möödunud suvel. “Eelmine aasta oli erakordselt keeruline, sest tormipäevi oli keskmisest palju rohkem,” lisas ta.

„Meie kliendid käivad enamasti Helsingis tööl ning nende jaoks on oluline kiire ja mugav laevaliiklus. Kiirkatamaraanid pakuvad Tallinna ja Helsingi vahel kiireimat ühendust, lisaks läheb reisijatel vähem aega sadamas ning pole vaja kulutada aega ka sadamast kesklinna jõudmiseks,” rääkis Rohula. Kiirlaevaga jõuab Tallinnast Helsingisse kõigest 100 minutiga, mis on kiireim võimalus reisimiseks Tallinna kesklinnast Helsingi kesklinna.

Linda Line Expressi kiirlaevad väljuvad esmaspäevast kolmapäevani ja laupäeval Tallinnast ja Helsingist tavaliselt kell 8.00, 10.00, 12.00, 16.00 ja 18.00. Neljapäeval, reedel ja pühapäeval lisandub ka hilisem väljumine kell 20.00. Alates jaanipäevast tihendab aga laevaettevõte sõidugraafikut veelgi kuni 12 väljumiseni päevas.

Linda Line’i juhataja Enn Rohula sõnul panustab laevaettevõte sel hooajal tugevalt ka teenuse uuendamisse. “Oleme alustanud kodulehest. Meie kodulehelt saavad inimesed paremini info kätte ja broneerida pileteid senisest mugavamalt. Teenuse kvaliteedi tõstmine on kestev protsess, tegeleme sellega pidevalt,” lisas ta.

Homsele esimesele väljumisele saab pileteid soetada eriti soodsalt kõigest 5 euroga. Kiireimatele ostjatele algavad aga Linda Line’i tavahinnad 19 eurost.

Linda Line Expressi kiirlaevadega ületab Soome lahte aastas ca 300 000 reisijat. Linda Line opereerib kiirlaevadega Tallinn-Helsingi liinil alates 1997. aastast.

Head Uudised GoodNews