1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Läinud aastal tehti Elroniga üle 5,8 miljoni rongireisi
Läinud aastal tehti Elroniga üle 5,8 miljoni rongireisi

Läinud aastal tehti Elroniga üle 5,8 miljoni rongireisi

Elron4Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni rongidega tehti eelmisel aastal üle 5,8 miljoni reisi, mida on 2013. aastaga võrreldes 43% rohkem. Detsembris tehti Elroni rongidega 481 000 sõitu.

„2014. aasta jääb kahtlemata Eesti rongiliikluse ajalukku, turule toodud täiesti uuel kvaliteeditasemel teenus kajastub ka reisijate arvu kiires kasvus – terve eelmise aasta püstitasime reisijateveorekordeid,“ ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. „Usume, et üha suurem hulk inimesi avastab rongiliikluse eelised ning reisijate arv kasvab ka edaspidi, kuid kindlasti aeglasemas tempos kui seni.“ Alanud aastaks on Elron seadnud eesmärgiks teenindada 6,2 miljonit reisijat.

Ronnie Kongo rääkis, et enimkasutatav liin oli eelmisel aastal Tallinn-Paldiski, kus tehti 1 130 000 sõitu. „Ka populaarsuselt järgmine liin jääb läänesuunale – Tallinn-Riisipere liinil tehti eelmisel aastal 830 000 reisi,“ lausus Ronnie Kongo, kelle sõnul tehti Tallinn-Tartu ja Tallinn-Aegviidu liinidel eelmisel aastal 780 000 ning Tallinn-Keila liinil 460 000 reisi.

„Piletitulu poolest on aga kindlalt esimene Tallinn-Tartu liin, sealt laekub üle kolmandiku Elroni piletitulust. See on igati loomulik, arvestades, et keskmine sõit on seal võrreldes Tallinna lähiümbruse liinidega oluliselt pikem,“ lisas Ronnie Kongo.

Piletitulu teenis Elron eelmisel aastal 10 082 000 eurot ehk 58% rohkem kui oli võrreldav number aastal 2013. „Käesoleva aasta piletitulusihiks oleme seadnud 11,5 miljonit eurot,“ sõnas Ronnie Kongo. „Töötame reisijate arvu kasvu nimel ning püüame oma teenust järjest mugavamaks ja reisijasõbralikumaks muuta – muuhulgas on meil sel aastal plaanis WiFi-kvaliteedi parandamine, Tallinna ja Pärnu vahele otseühenduse loomine aga ka mõndagi muud.“

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron on üks täpsemaid ühistranspordiettevõtteid – 2014. aasta 11 kuu statistika kohaselt saabus 98,8% diisel- ja 99,3% elektrirongidest lõppjaama õigeaegselt. Elron plaanib sel aastal teenindada 6,2 miljonit reisijat. Ettevõttes on 316 töötajat.

Head Uudised GoodNews