1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Kuidas valida mänguasjad, mis paneksid lapse aktiivselt suve nautima?
Kuidas valida mänguasjad, mis paneksid lapse aktiivselt suve nautima?

Kuidas valida mänguasjad, mis paneksid lapse aktiivselt suve nautima?

Fotod: Shutterstock.com

Mängimine on lapse kõige tähtsam töö! Kuidas aga tagada, et mäng ei oleks pelgalt ajaviide, vaid arendav ja aktiivne protsess üheaegselt? Vastus on tegelikult väga lihtne – lapsele tuleb soetada mänguasjad, mis toetaksid tema füüsilist ning vaimset arengut, kuid oleksid seejuures piisavalt atraktiivsed, et last mängima motiveerida.

Suvi on just see aeg, mil laste mängud toimuvad enamuse ajast värskes õhus. Kindlasti on tänapäeva laste huvi pigem toas arvutimänge mängida, kuid siinkohal tulebki olla kaval ning soetada laste mänguasjad, mis meelitaksid nad õue tegutsema. Järgnevalt anname piiritul mänguasjade turul orienteerumiseks mõned näpunäited.

Suvi ja jalgrattasõit käsikäes

Suvisel ajal soovitame rõhku panna lapse füüsilisele aktiivsusele – ei ole vahet, mis vanuses on laps, arendavad mänguasjad on märksõnaks nii pisikeste kui suuremate laste puhul. Missugusele lapsele ei meeldiks batuudil hüpata, jalgrattaga ringi vurada või pallimänge mängida?

Tasakaaluratas kõige pisematele

Tasakaalurattad ehk jooksurattad koguvad viimastel aastatel üha enam populaarsust, kuna nendest on kujunenud pisikeste laste esimene arendav sõiduk. Jooksuratta eelis kolmerattalise sõiduki ees on kahtlemata see, et laps saab õppida tasakaalu hoidma omas tempos ega pea kulutama liigselt energiat väntamisele. Tasakaalurattad on nii-öelda mänguasjad, mille võib lapsele soetada põhimõtteliselt kohe, kui ta oma esimesed kindlamad sammud teeb – üldiselt juba esimesest eluaastast. Laps õpib sellel kõik vajalikud oskused, et üleminek jooksurattalt pedaalidega rattale oleks sujuv ja edukas!

Kolmerattaline arendab vastupidavust

Kui mudilane on tasakaalurattal esmased oskused omandanud, on järgmine samm soetada kolmerattaline- või abiratastega jalgratas, mis ei pane niivõrd rõhku tasakaalule kui treenib jalgu ning vastupidavust. Kõige keerulisem osa rattasõidu harjutamisel ongi leida piisavalt jaksu väntamiseks – kuna kolmerattaline hoiab ise tasakaalu, siis saab laps keskenduda just väntadega sõbrunemisele!

Tõukeratas nõuab vilumust

Kuigi tõukeratas on oma ehituselt ehk kõige lihtsam sõiduk, siis nõuab sellega sõitmine üsna suurt vilumust. Harjutamine teeb aga meistriks ning piisava kogemuse korral on võimalik üle minna trikitõukerattale, mille valimisel tuleb olla eriti tähelepanelik:

  • Reguleeritav lenkstangi kõrgus;
  • Kandevõime;
  • Plastist või kummist rattad;
  • Kuullaagrite kvaliteet.

Tasakaaluliikur – popp ja noortepärane

Mis on viimase aja kõige populaarsem sõiduk? Loomulikult on selleks tasakaaluliikur ehk hoverboard, mis pakub meelelahutust nii väikestele kui suurtele. Tasakaaluliikuri võlu seisneb selles, et liikumiseks ei pea rakendama erilist jõudu, kuid samas nõuab sellega sõitmine pikaaegset harjutamist – siin on tasakaal põhiline märksõna!

Lõbus ajaviide kogu perele

Kui jalgratta valimisel tuleb lähtuda sõitja kasvust, siis on tasakaaluliikur selles mõttes universaalne, et sobib põhimõtteliselt igas kasvus sõiduhuvilisele. Seejuures tuleb jälgida ainult kandevõimet – kui soetad sõiduki kogu perele lustimiseks, siis vali võimalikult suure kandevõimega aparaat. Tasakaaluliikurid pole enam ammu laste mänguasjad, need pakuvad lõbusat aktiivset tegevust kogu perele!

Võrdle põhilisi tehnilisi omadusi

Tasakaaluliikur ei ole tehniliselt just ülemäära keerulise ehitusega. Sellel on põhimõtteliselt neli olulisemat omadust, mille põhjal aparaat välja valida:

  • Maksimaalne distants ühe laadimisega;
  • Suurim saavutatav kiirus;
  • Laadimise aeg;
  • Maksimaalne kandevõime.

Kui otsid sõidukit 1a.ee tootevalikust, siis saad antud parameetrid mugavalt paika panna ning süteem filtreerib välja just Sinu vajadustele vastavad liikurid.

Juku mänguasjad tähistavad kvaliteeti

Kui laste mänguasjad peaksid olema eelkõige atraktiivsed, siis vähemtähtis ei ole ka kvaliteet, sest olgem ausad, tänapäeva mänguasjad on üsna kallid ning kvaliteetne mänguasi, mis pakub rõõmu kõigile pere lastele on rahakotile mõeldes igati mõistlik valik. Juku mänguasjad on vaieldamatult kvaliteetsed ja pakuvad mängulusti pikkadeks aastateks – win-win olukord nii lapse kui vanema vaatevinklist!

Juku mänguasjad randa

Ilusad suveilmad meelitavad kogu perega rannamõnusid nautima, kuid teame kõik, et lapsed tüdinevad ühes keskkonnas üsna kiirelt. Siin tulevadki appi Juku mänguasjad, mis muudavad rannas viibimise lapsele atraktiivseks – rannapallid, kühvlid, rehad, liivavormid, ämbrid ja palju muud. Laste mängud nagu liivalosside ehitamine on ajatud ning õiged mänguasjad panevad lapse tundideks aktiivselt tegutsema.

Rollimängud arendavad mõtlemist

Kui Juku mänguasjad on eelkõige kvaliteetsed, siis ei puudu nendel ka arendav aspekt. Rollimängud on arendavad laste mängud, mida armastavad mängida absoluutselt igas vanuses lapsed. Mänguköök, tööriistakomplekt, arstikomplektid, poemängud – oma lemmiku leiab nii väike poiss kui tüdruk. Lase lapse kujutlusvõimel lennata ning veendud peagi, et laste mängud ei olegi pelgalt ajaviide, vaid omamoodi õppimisprotsess!

Suvepuhkus koolist või lasteaiast ei pea tähendama aja surnuks löömist, sest õigesti valitud mänguasjad panevad lapse ka suvel aktiivselt aega veetma. Sinu, kui lapsevanema roll, on minna 1a.ee nutipoodi ning soetada oma lapsele atraktiivsed laste mänguasjad, mis toetavad tema füüsilist aktiivsust ja arengut!

Tegemist on reklaamartikliga!

Head Uudised GoodNews