1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. KAVAL NIPP I Kuidas pakiautomaadi kaudu emadepäevaks kinki saata?
KAVAL NIPP I Kuidas pakiautomaadi kaudu emadepäevaks kinki saata?

KAVAL NIPP I Kuidas pakiautomaadi kaudu emadepäevaks kinki saata?

Tuleval pühapäeval on emadepäev, mille tähistamine on eriolukorra tõttu tavapärasest keerulisem. Milline on viimane hetk e-poest kingi tellimiseks ning millise kavala nipi abil tagada, et ema saaks oma kingi pakiautomaadist kätte just õigel ajal?

„Kuna emadepäev langeb pühapäeva peale, siis tuleb esmalt e-poest kinki tellides kindlasti jälgida seda, millise ajaga pood lubab paki komplekteerida ja kulleritele edasi anda. Kui pakk on juba meie käes, siis enamasti jõuab see sihtkohta järgmiseks päevaks,“ selgitas DPD müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd.

„See tähendab, et kui emadepäevaks pakk tellida mõnest Eesti e-poest, siis peaks seda tegema hiljemalt neljapäeva lõunaks. Juhul, kui pood suudab selle komplekteerida ja meile üle anda samal õhtul või reede hommikul, siis on kindel, et pakk jõuab ka nädalavahetuseks oma sihtkohta,“ lausus Kivimurd. „Nädalavahetusel kauplustest uusi tellimusi kullerid enam peale ei korja, aga pakke viime laiali veel ka laupäeval.“

Kivimurd rõhutas, et DPD kullerid toimetavad paki kohale järgmisel tööpäeval peale selle e-poelt kätte saamist. Seega on enne tellimuse tegemist oluline uurida, milline on e-poe enda võimekus pakk komplekteerida.

Kui emadepäevaks mõeldud kingitus tellida pakiautomaati, siis kuidas aga tagada, et pakk saadakse kätte just õigel päeval, mitte näiteks päev või kaks varem, kui pakk pakiautomaati juba kohale jõuda võib?

„Siin tuleks kasutada sellist kavalat nippi, et paki saaja telefoninumbrit sisestades tuleks sisse panna hoopis sinu enda number. Kui pakk jõuab sihtkohta, siis saad sa hoopis enda numbrile pakiautomaadi teavituse ja koodi ning saad selle siis lihtsalt õigel hetkel emale edasi saata,“ selgitas DPD müügi- ja turundusjuht.

Kindlasti soovivad paljud oma emadele pakiautomaadi kaudu saata ka näiteks lilli, kuid sellisel juhul tuleks need ka korrektselt pakendada näiteks suletud pappkasti. Kõik DPD kaudu liikuvad saadetised peavad kannatama käsitlemist sorteerimisliinil ja seda tuleb arvestada ka saadetiste pakendamisel. Võimalus on pakile juurde lisada õrna eseme silt, sellel juhul pakk sorteerimisliinile ei lähe.

Juhised korrektseks pakendamiseks leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews