1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. KASUTATUD AUTODE VÕLU I Kolm põhjust, miks just nüüd kaaluda kasutatud auto soetamist
KASUTATUD AUTODE VÕLU I Kolm põhjust, miks just nüüd kaaluda kasutatud auto soetamist

KASUTATUD AUTODE VÕLU I Kolm põhjust, miks just nüüd kaaluda kasutatud auto soetamist

Käesolev kevad näitas uusi trende autoturul. Kodusest perioodist tingituna lükkus uue auto soetamine ilmselt paljudel edasi ja muidu populaarsed autovahetuskuud märts ja aprill olid varasemate aastatega võrreldes oluliselt tagasihoidlikumad – inimesed olid kodudes, liikusid vähem ja planeerisid suuremaid kulutusi ümber, võimalusel lükati need kaugemasse tulevikku.

Ees seisab aga kodumaise puhkuse ja reisimise suvi, mistõttu võib autoost peres siiski vältimatu kulutus olla. Sealjuures on tark jälgida turgu ja erinevaid pakkumisi – võimalik, et eriolukorra järgselt on võimalik saada isegi parem pakkumine. Amservi kasutatud autode müügijuht Raivo Rumberg soovitab kaaluda väga heas korras kasutatud auto ostmist, kuna ostja jaoks on praegu tingimused soodsad ja rahaline võit märkimisväärne. Rumberg toob välja kolm kaalukat põhjust, miks soetada praegu kasutatud auto.

Suurem valik ja auto kohe kätte

Amservi kasutatud autode müügijuhi sõnul on automüüjatel paari kuuga tekkinud suuremad laovarud korralikest ja üsna uutest autodest, millest soovitakse vabaneda. “Kliendi jaoks on aga praegu seis soodne, sest olemasolevate autode valik on väga hea – näiteks linnamaasturid ja suuremaid maasturid, kaubikud ning erinevate keretüüpidega sõiduautod.” Rumberg kinnitab, et enamik Amservi esindustes müügis olevatest autodest on kohaliku taustaga, kontrollitud läbisõiduga ja hooldatud ametlikes esindustes.

Rumberg lisab, et kasutatud auto puhul on ka ostuprotsess oluliselt kiirem, eriti kui soovitakse auto täishinnaga välja osta. “Kliendil on võimalik tulla kohale, veenduda auto varustuses ja heas seisukorras ning põhimõtteliselt kohe autoga koju sõita. Enne seda saab müügis olevaid autosid vaadata veebist – meil on kõik müügis olevad kasutatud autod koos tehniliste andmete ja fotodega olemas ka Amservi kodulehel.” Amservi näitel saab klient ostu korral kaasa ka dokumendi auto tehnilisest seisukorrast ja ajaloost, samuti on sõiduk müügile eelnevalt läbinud 50-punktilise tehnilise kontrolli. Rumberg paneb kasutatud auto ostjale südamele, et olenemata hinnast peavad paberid alati korras olema. Esindused on selles osas kindlasti eeskujulikumad, kuid eraisikult, veebikeskkonnast või autoplatsilt autot soetades tasub küsida küsimusi ja veenduda esitatud dokumentide õigsuses.

Suured allahindlused

“Auto pole loodud pikalt seisma – ei koduaias ega müügiesinduses. Pikaajaliselt seisev auto võtab hinnalist laoruumi ja pole sõiduki tehnilisele seisukorrale hea. Parim viis vabaneda kiiremini heas korras laoautodest on hinnakampaania ja seda just praegu tehaksegi. Olenevalt mudelist, lisavarustusest ning auto senisest läbisõidust võib hinnavõit olla mitmetes tuhandetes eurodes – näiteks Amservi soodustus kasutatud autodele on kuni 15%.” Rumberg lisab, et lisaks soodsale hinnale motiveeritakse kliente ka erinevate boonuspakkumistega, olgu selleks siis tasuta hooldus, talverehvide komplekt, autopesu soodustus või garantii võimalus. Neid pakkumisi tuleks kindlasti uurida ja võrrelda. Näiteks saab kasutatud Toyota ostja Amservist kaasa 2-aastase garantii ning ööpäevaringse maanteeabi teenuse, mis kehtib garantiiperioodil.

Soodsam liising ja paremad kindlustuspakkumised

Ka kasutatud auto on võimalik liisinguga soetada ning Rumbergi sõnul on kriisiaeg toonud liisinguintressi alla – kui varasemalt oli see kasutatud autode puhul keskmiselt 3%, siis praegu saab heas korras kasutatud auto kätte alla 1% intressimaksega. “Harilikult pakuvad pangad kasutatud auto ostmiseks autolaenu, kuid esinduste ja edasimüüjate ladudes hetkel seisvad heas korras ja vähese läbisõiduga sõidukid saab enamasti soetada liisinguga.”

Soodsat autoostu sooritada lootev inimene on kindlasti õnnelik ka selle üle, kui sõiduki soetamisega kaasnevad lisakulud on võimalik minimaalsed hoida. Selleks on Rumbergi hinnangul hetkel päris hea šanss, kuna paljud kindlustusettevõtted on vähendanud oma hindu nii kasko kui ka liikluskindlustuse osas. “Hinnavõit võib ulatuda mitmekümne euroni ja võimalik on saada isegi fikseeritud hinnaga kasko- ja liikluskindlustuse pakkumine.”

Kasutatud auto ostmine pole midagi, mida tänasel päeval peljata – võtab Amservi kasutatud sõidukite müügijuht turuseisu kokku. “Esindustest ja edasimüüjatelt kasutatud auto soetamine on tänapäeval võrreldav uue auto ostuga – auto peab olema väga heas korras ja dokumenteeritud ajalooga. Samuti on väga sarnased kliendile pakutavad hüved ja boonused. See on aga märk sellest, et müüja on veendunud oma autode heas seisukorras ja kvaliteedis.”

Head Uudised GoodNews