1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Jõuluvana tuleb koju ka videokõne vahendusel
Jõuluvana tuleb koju ka videokõne vahendusel

Jõuluvana tuleb koju ka videokõne vahendusel

Kommuun.eu pakub võimalust tellida jõuluvana koju videokõne vahendusel.

Kommuun.eu üks asutajatest Rainer Kimmel märkis, et jõuluõhtul on suur jõuluvanade defitsiit ning hetkel on veel kõigil reaalelu ja digijõuluvanadel võimalik platvormiga liituda, et pühadega kaasnevate kulutuste katmiseks veidi lisaraha teenida.

„Jõuluvanade defitsiit on iga-aastane probleem. Kui Kommuun tuli eelmistel jõulupühadel välja teenusega, mis võimaldas tellida jõuluvana kodulähedaselt teenusepakkujalt nutirakenduse kaudu, siis osutus see detsembris meie kõige populaarsemaks teenuseks. Kuna tegemist on hooajalise nõudlusega ja kvaliteetset teenust pakkuvaid jõuluvanasid on Eestis üsna vähe, pakume tänavu ka uut lahendust, mis võimaldab jõuluvana tellida digitaalselt videokõne vahendusel ehk üks jõuluvana jõuab jõuluõhtul veelgi rohkem kodusid külastada,“ selgitas Kimmel.

Kommuunis on hetkel registreeritud 16 jõuluvanateenuse pakkujat, kellest osad pakuvad ka digitaalset teenust. Kuna nõudlus on suur, siis otsitakse neile lisa. Digijõuluvana sobib eelkõige neile, kes on jõuluvana tellimisega hiljaks jäänud või soovivad kutsuda jõuluvana maamajja, kuhu sõitmine võtab aega ja on kulukas.

Teenus toimib hästi nende laste puhul, kes on harjunud videokõne vahendusel lähedastega suhtlema ja soovivad jõuluvanale luuletusi lugeda nutitelefoni, tahvelarvuti või arvutiekraani vahendusel. Kommuun vahendab teenusepakkujate ja -tellijate kontakte, seejärel leitakse sobiv videokõne platvorm (näiteks Skype, FaceTime, Messenger, WhatsApp vms) ja testitakse ühendust.

Jõuluvana tunnihind jääb vahemikku 50-70 eurot tunnis ja üks tellimus kestab ligikaudu tunni. Digitaalse jõuluvana hind on kuni poole soodsam, kuid täpne summa lepitakse kokku teenusepakkuja ja -tellija vahel. „Kõige rohkem vajatakse jõuluvanasid 24. detsembri õhtuks. Kuna nõudlus on kõrge, siis ei jõua jõuluvanad füüsiliselt igale poole, kuid digitaalsete suhtluskanalite kaudu saavad nad rõõmustada rohkem peresid. Digijõuluvana saab teenust pakkuda rohkematele peredele ja sellest tulenevalt on ka hind soodsam,“ täpsustas Kimmel.

Digijõuluvanaks registreerima on oodatud kõik teenusepakkujad, kes soovivad jõulude ajal lapsi rõõmustada ja teenida lisaraha ilma kodust lahkumata. Lisaks digijõuluvanadele kutsub Kommuun üles klassikalise jõuluvana teenuse pakkujaid end portaalis registreerima. Paljud jõuluvanad pakuvad nii klassikalist kui ka digitaalset teenust, sõltuvalt kliendi soovist.

Kommuuni ideeks on leida koduses majapidamises vajalike tööde teostamiseks abikäsi kodu lähedalt. Seni on taoliste tööde pakkujate ja teenuseostjate suhtlus käinud suust-suhu või erinevate kuulutuskeskkondade kaudu. Kommuun koondab Eesti suurimat andmebaasi koristajatest, aiatöölistest, muruniitjatest, remondi- ja ehitusspetsialistidest, aga ka lapsehoidjatest ja abiõpetajatest.

Ligikaudu 3000 kasutajaga Kommuun toimib kahes suunas ning teenusetellija saab olla registreeritud ka pakkujana. Hetkel on Kommuunis 1116 aktiivset kuulutust.

Head Uudised GoodNews