1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. Jõulukingi idee: rahateemalised laste mängud
Jõulukingi idee: rahateemalised laste mängud

Jõulukingi idee: rahateemalised laste mängud

Jõulud lähenevad? Kingi midagi kasulikku! Laste mängud Monopoly ja LEGO arendavad last ning õpetavad rahaga ümber käima. Arendavad lauamängud 1a.ee poest!

Raha mängib meie elus suurt rolli, mis seal salata. Seetõttu on mõistlik lapsed juba maast madalast rahaasjadega kurssi viia. Kõige põnevam on neid teadmisi omandada läbi mängu – just selleks on saadaval põnevad laste mängud nagu maailmakuulus Monopoly või pangateemalised LEGO komplektid.

Mis võikski olla parem jõulukink, kui nutikad ja arendavad lauamängud, mis pakuvad üheltpoolt mängulusti ja teisalt kasulikke teadmisi tulevaseks eluks. Räägime nendest mängudest lähemalt!

Maailmakuulus Monopoly

Monopoly on just see lauamäng, mis peaks olema igas kodus olemas, on see ju leiutatud pea sada aastat tagasi. Kui see põnev lauamäng aga Sinu lapsi veel ei rõõmusta, siis on viimane aeg mäng laste kingikotti pista. Tegemist on kogupere mänguga, milles saab üheaegselt kaasa lüüa lausa kuni 8 mängijat.

Monopoly on klassikaline kinnisvaraga kauplemise mäng, mis käib raha ja konkurentsi peale. Klassikalises mängus tehakse tehingud sularahas, viimasel ajal populaarsust koguvas pangaversioonis on sularaha kolinud pangakaartidele.

Rahaasjad selgeks juba maast madalast

Milles seisneb selle pealtnäha lihtsa lauamängu fenomen? Kindlasti mängivad rolli põnevus, konkurents ja arendavad aspektid. Kuigi pisikesed lapsed rahaasjadest suurt ei tea, huvitab see põnev maailm neid juba varajases eas. Miks mitte õpetada last kauplema juba varakult, see on puhas investeering tulevikku, sest mida varem laps finantsmaailmaga kokku puutub, seda paremini ta selles maailmas orienteerub.

Kvaliteetaeg kogu perega

Hästi lihtne on kingikotti poetada mõni äge mudelauto või armas beebinukk, kuid see on koht, kus lapsevanem saab panustada oma lapse arengusse. Laste mängud ja lauamängud nagu Monopoly on kingitus kogu perele – põnev ajaviide, lõbus koosviibimine ja kvaliteetaeg. Mängu käigus saavad vanemad lõbusas formaadis oma võsukestele uusi teadmisi jagada ning õpetada orienteeruma selles pealtnäha keerulises rahamaailmas. Kasulik ka lapsevanematele – mida rohkem laps raha väärtustab, seda efektiivsemalt ta oma taskuraha kulutab.

LEGO – rollimängud ja motoorika areng

Kas teadsid, et LEGO ei ole sugugi suvalised plastikklotsid, mida üksteise otsa torni laduda? Sellel populaarsel mängul on terve rida arendavaid omadusi:

  • Rollimängude käigus õpib laps suhtlemist ning arendab oma maailmavaadet;
  • Klotside ladumine mõjub ääretult hästi motoorikale;
  • Erinevate kujundite moodustamine arendab loovust;
  • Juhendite jälgimine avardab ruumilist mõtlemist.

Temaatilised LEGO seeriad

Kui nüüd finantsmaailma avastamisega jätkata, siis on 1a.ee LEGO valikus mitmeid põnevaid seeriaid, mis keskenduvad näiteks pangandusele. Ehitada ise pangahoone, panna sinna tegutsema legomehikesed ning mängida läbi temaatilisi rollimänge – kõlab põnevalt? Lapse jaoks on see maailm absoluutselt põnev, seda enam kui lapsevanem jagab kõrval näpunäiteid ning juhendab, kuidas meie pangandussüsteem täpsemalt töötab.

Raha väärtustamine

Kust tuleb raha? Kas pangast? Just selliste rollimängude käigus saab anda lapsele teadmised sellest, kuidas raha tegelikult panka satub ning missugusel viisil see paber- või virtuaalsel kujul meie taskutesse jõuab. LEGO on suurepärane vahend seda protsessi võimalikult reaalselt läbi mängida.

Jõuluaeg on küllaltki koormav aeg meie rahakotile, just seetõttu on nutikas panna need väljaminekud omakorda „teenima“. Soeta lapse kingikotti harivad lauamängud või komplekt 1a.ee LEGO valikust ning õpeta teda juba varakult taskuraha väärtustama. Tule ja tee oma jõuluostud juba varakult 1a.ee nutipoest!

Tegemist on reklaamartikliga!

Head Uudised GoodNews