1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Interjööris on 2018. aastal moes julged ja omanäolised lahendused
Interjööris on 2018. aastal moes julged ja omanäolised lahendused

Interjööris on 2018. aastal moes julged ja omanäolised lahendused

Fotod: JUNG

Nii nagu sisekujunduses üldiselt, on ka sisutusdetailide puhul 2018. aastal trendikad julged ja omanäolised lahendused.

Disainlüliteid ja targa maja lahendusi tootva JUNG Eesti esindaja Mark Meltsi sõnul on päevakorras erinevate stiilide ja materjalide kombineerimine, jõulised värvid ning isikupärased detailid.

Lihtne ja toretsev käsikäes

Meltsi sõnul püsib 2018. aastal sarnaselt üldistele trendidele interjööris ka sisutusdetailide maailmas trendikas minimalistlik, liigsest vaba disain ja võidutsevad naturaalsed materjalid. Maaläheduse ja lihtsuse kõrval on üha jõulisemat võidukäiku tegemas aga ka glamuur ja luksusus. „Inimesed soovivad, et kodud oleksid ehtsad, lihtsad ja soojad, kuid samas luksusliku hõnguga,“ ütles Melts.

Erinevate, pealtnäha suisa vastuoluliste stiilide ja materjalide kombineerimine ning kõiksugu ebatavalised lahendused on Meltsi sõnul sel hooajal igati teretulnud. „Trendikas on miksida rustikaalset lihtsust ja suursugusust, valmislahendusi käsitööga, naturaalseid materjale kunstmaterjalidega,“ ütles Melts.

„Palju kasutatakse naturaalset puitu, betooni, kivi ja nahka koos praegu äärmiselt trendika kulla- ja hõbedakarva metalli, peene portselani, kuningliku sametiga. Näiteks säravad kullakarva lülitid tööstuslikul betoonseinal on küll ootamatud, kuid lisavad nii igatsetud luksust, aga ka omanäolisust, mida samuti üha enam otsitakse,“ tõi Melts näiteks.

Erilised, isikupärased detailid

Detailidele interjööris ei ole Meltsi sõnul kunagi pööratud nii palju tähelepanu, kui sel hooajal. „Aina rohkem otsitakse võimalusi, kuidas eristuda tüüplahendustest ja muuta oma kodu kordumatuks. Kõiksugu huvitavad ning erilised aksessuaarid ja detailid, mis kodu pilkupüüdvaks ja omanäoliseks teevad, on väga populaarsed. Olgu selleks siis mõni restaureeritud mööblitükk, maal, reisilt toodud suveniir või miks mitte hoopis täpselt enda idee järgi kujundatud lülitid. Lülitid ja pistikupesad ei ole kindlasti pelgalt funktsionaalsed tarbeesemed, vaid sama olulised sisutusdetailid kui kõik muu ning mõjutavad interjööri ilmet oluliselt rohkem, kui arvatagi oskame,“ ütles Melts.

Julged, puhtad ja sügavad värvid

Käesoleva aasta üheks olulisemaks märksõnaks on vaieldamatult värvid ja seda ka sisustusdetailide maailmas. Skandinaavialikest kargetest ja heledatest, igasse interjööri turvaliselt sulanduvatest toonidest ollakse Meltsi sõnul tüdinenud ning asemele tulevad erksamad värvid. „Moes on julged, puhtad ja sügavad toonid. Maalähedust toetavad loodusest inspireeritud pruun, roheline, sügavsinine, terracota ja küps oranž, luksust lisavad kuninglikud must, punane, sametroheline. Julgelt kasutatakse ka säravaid vikerkaarevärve,“ ütles Melts.

Kuigi sel hooajal eelistatakse eeskätt rammusaid tumedaid toone, ei ole moest kadunud ka heledad, pastelsed värvid. „Siiski on ka need senisest soojemad ja julgemad, trendikad on näiteks vanaroosa, kollane, heleroheline,“ ütles Melts.

Melts lisas, et moes on nii üksikute värviliste sisutuselementide toomine interjööri, mis tagasihoidliku üldviimistluse taustal kontrastselt ja efektselt mõjuvad, kui ka sulandamine toon-toonis muu sisustusega.

Minimalistlikud jooned ja vormid

Kogu luksuse, jõulise ja ootamatuse juures, mis 2018. aastal võidutseb, on Meltsi sõnul populaarne hoida joontes ja vormides lihtsust, askeetlikust ja selgust. „Minimalism tasakaalustab ja annab rahuliku üldmulje. Eeskätt hinnas on puhas, minimalistlik disain pindade ja funtsionaalsete detailide nagu kodutehnika, valgustite, lülitite ja pistikupesade vahelistes üleminekutes, kus eelistatakse selgelt tasapinnast eristumatuid jooni,“ ütles Melts.

Head Uudised GoodNews