1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Ilmaäpid, mida ekspert Eestis soovitab kasutada
Ilmaäpid, mida ekspert Eestis soovitab kasutada

Ilmaäpid, mida ekspert Eestis soovitab kasutada

Foto: Pixabay

Ilm on teema, mis eestlasi alati huvitab, sest see on heitlik, ettearvamatu ning kes ei teaks mõnd head anekdooti teemal: eelmisel aastal oli jõulude ja jaanipäeva ilmaerinevus 2 kraadi – jõulude ajal oli soojem.

Aga milline ilmaäpp on kõige asjakohasem ning täpsem ja kust võiks saada parimat teavet järgnevaks nädalaks, et otsustada, kas planeerida nädalavahetuseks puhkus kelgumäel või peaks kaasa haarama vihmavarju? Selleks on Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma kokku kogunud mõned head ilmarakendused, millele saab ka Eesti muutlike ilmaolude puhul loota.

YR

„Norra meteoroloogia instituudi poolt informatsiooniga varustatud YR on eestlaste seas ülimalt populaarne ilmarakendus ja veebilehekülg. Nende äpp on kena ning pakub Eestile üsnagi täpset ilmaennustust,“ rääkis Aasma.

Lisaks on rakendus lihtsa disainiga, mis teeb selle kasutamise mugavaks. Äppi taust kohandab end vastavalt ilmaoludele ja näiteks lumesaju korral sajab lund ka rakenduse taustal.

1Weather

See on üks populaarsemaid ning üks kõrgeima rakendustepoe reitinguga lahendusi üldse. Loomulikult on äppil olemas traditsioonilised funktsioonid nagu tunnine ning päevane ilmaennustus, kuid lisaks sellele pääseb kasutaja ligi rohkele lisainformatsioonile. Samuti on rakendusel olemas vidinad ehk widgetid millega kõige olulisem informatsiooni koduekraanile kinnitada. Aasma  sõnul on lisaks funktsioonidele 1Weatheri eeliseks ka puhas ning selgelt mõistetav disain, mis muudab selle kasutamise inimese jaoks võimalikult lihtsaks.

Accuweather

Siin on samuti tegu rakendusega, millega ilmselt paljud tutvunud on ning mõnedele telefonidele on see ka juba vaikimisi paigaldatud. „Accuweatheri teeb eriliseks minutipõhine ilmaennustus. See tähendab, et rakendus suudab minuti täpsusega kasutajale öelda, millal tema asukohas vihma või lund sadama hakkab,“ rääkis Aasma.

Lisaks pakub Accuweather sarnaselt eelmainitule korralikke päeva ja tunniprognoose ning widgeteid.

Kasuta virtuaalseid assistente

„Kuigi ilmateate saamiseks on olemas mitmeid häid rakendusi, ei tasu ära unustada, et paljud uuema põlvkonna nutiseadmed on varustatud virtuaalsete assistentidega, kelle käest saab ilma kohta lihtsalt küsida. Samsungi telefonidel on saadaval Bixby ning teiste Android seadmete jaoks on olemas Google’i Assistant,“ rääkis Aasma.

Taoliste lahenduste eeliseks on, et eraldiseisvat rakendust alla laadida pole tarvis ning assistent on telefonis olemas vaikimisi. Nii Bixby  kui Google Assistant võtavad oma ilmainfo weather.com lehelt.

Awesome Weather

Ettevõtte YoWindow pakutav Awesome Weather on üks omapärasemaid rakendusi. „Selle äppi teeb huvitavaks graafikalahendus. Rakenduses on rõõmsameelsed animatsioonid, mis imiteerivad ööpäeva tsüklit. Hommikul tõuseb animatsioonis päike ning õhtusel ajal läheb pimedaks,“ ütles Aasma.

Lisaks pakub rakendus tavalisest pisut erinevat kasutajaliidest, kus näpuga ekraanil liigutades on võimalik hommikusest ilmaennustusest õhtuse poole liikuda. Eesmärk on anda kasutajale pisut rohkem tegevust võrreldes teiste ilmarakendustega.

Gismeteo

Gismeteo on teine eestlaste telefonides tihedat kasutust leidev rakendus. See annab hea ülevaate igapäevasest ilmast ning informatsiooni päikese tõusmise ja loojumise aja kohta. Rakendusel on olemas ka widgetid, et kõige värskemat infot koduekraanile kinnitada.

Rakendust käivitades avaneb kasutaja ees taaskord suhteliselt lihtne ning kergesti mõistetav rakendus, millest on mugav värskeimat informatsiooni ammutada. Lisaks pakub äpp detailset seitsmepäevast ilmaennustust, koos tuule- ja niiskusandmetega.

Ilmateade

Tegelikult on olemas ka kodumaiseid lahendusi, et hoida end õues olevate ilmaoludega kursis. Näiteks ilmateade.ee või veebis laialdaselt andmeid kuvav Riigi Ilmateenistuse leht. Ilmateade.ee võtab oma andmed just Riigi Ilmateenistuse lehelt ning maailma ilmainfot kuvab norrakate YR.no kaudu.

Head Uudised GoodNews