1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Hiiumaa parvlaevad lähevad üle tihedamale kevadgraafikule
Hiiumaa parvlaevad lähevad üle tihedamale kevadgraafikule

Hiiumaa parvlaevad lähevad üle tihedamale kevadgraafikule

Hiiumaa parvlaevad lähevad üle tihedamale kevadgraafikuleRohuküla-Heltermaa liinil hakkas teisipäevast kehtima kevadine parvlaevade sõidugraafik, kus põhigraafikus toimuvad väljumised taas täpselt iga kolme tunni järel.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul muutuvad reiside väljumisajad Hiiumaa liinil teisipäevast alates taas harjumuspäraseks, teatas Väinamere Liinid BNS-ile. „Täpselt aasta tagasi läks Hiiumaa laevaliiklus üle uuele tihedamale põhigraafikule, kus väljumiste vahed vastassadamatest on vaid poolteist tundi varasema kahe tunni asemel. Erandiks on varahommikused reisid Heltermaalt, mis toimuvad kahetunnise intervalliga. Uut tüüpi ja tihedamad laevagraafikud on juba aastaga tõestanud oma vajalikkust, sest jõudsalt kasvavat reisijate ja sõidukite hulka enam neljatunnise reisiintervalliga teenindada ei suudaks – vähemalt mitte ilma pikkade ooteaegadeta, kuid see ei vasta kaasaegsetele standarditele, mille oleme reisijate teenindamisel seadnud,“ ütles Treiel.

Kevadgraafikus toimub nädalas 86 väljumist talvise 80 asemel, reisid lisanduvad reedele ja pühapäevale. Kevade edenedes muutuvad sõidugraafikud üha tihedamaks. Kevadgraafik kehtib k uni 25. maini, seejärel lisandub veel iganädalaselt 28 väljumist, mis teeb nädalas kokku 114 reisi liinil. Suvilisel tipphooajal 19. juunist 20. augustini saab graafikus olema tööpäevadel 9 reisi ühel suunal ning reedeti ja pühapäeviti 11 reisi, kokku nädalas 132 reisi.

Rohuküla-Heltermaa liini teenindavad parvlaevad Hiiumaa ja Regula. Talvel parvlaeva Hiiumaa kõrval liini teenindanud parvlaev Muhumaa naases Kuivastu-Virtsu liinile. Regula väiksema mahutavuse tõttu palub laevafirma Regula reisidele koha tagamiseks osta kindlasti e-piletid. Samuti tuleb arvestada, et Regula reisidele mahub ka üldjärjekorrast oluliselt vähem sõidukeid.

Head Uudised GoodNews