1. Avaleht
  2. Reis
  3. Helsingi lennujaam katsetab UVC-tehnoloogiat lennujaama turvakontrollikastide desinfitseerimiseks
Helsingi lennujaam katsetab UVC-tehnoloogiat lennujaama turvakontrollikastide desinfitseerimiseks

Helsingi lennujaam katsetab UVC-tehnoloogiat lennujaama turvakontrollikastide desinfitseerimiseks

Helisingi lennujaam alustab turvakontrollikastide desinfitseerimist ultraviolett valgustehnoloogiaga (UVC), mis hävitab pindadelt bakterid ja viirused. Pilootprojekti käigus katsetatakse erinevatel tehnoloogiatel põhinevaid UVC-seadmeid.

„Koroonaviiruse COVID-19 pandeemia tõttu uuendasime turvakontrollikastide puhastusprotsessi juba kevadel, kuid pilootprojekti eesmärk on tõsta hügieenistandardid uuele tasemele ja leida lennujaama keskkonnale parim UVC-desinfitseerimismeetod. Meie ootused piloteeritavate seadmete efektiivsusele on suured,“ ütleb Ulla Lettijeff, Finavia Helsingi lennujaama tegevdirektor.

Lennujaamas katsetatud desinfitseerimistehnoloogia põhineb UVC-valgusel, mida kasutatakse pindade puhastamiseks paljudes sektorites, muu hulgas tervishoius ja toiduainetööstuses. UVC-valgus hävitab pindadel bakterid tõhusalt.

Lettijeff sõnab, et Finavia tutvustas turvakontrollikastide tõhusamaid pesutsükleid ja desinfitseerimistavasid juba enne seda, kui koroonaviiruse kriis tegelikult Soomet tabas. „Uus tehnoloogia aitab meil desinfitseerimist veelgi tõhustada ja puhastusstandardeid parandada. Nüüd saame tühjad turvakontrollikastid pärast igat kasutamist kiiresti desinfitseerida,“ lisab ta.

Esimene eesmärk on läbi viia pilootprojekt, et saada uue tehnoloogiaga kogemusi. Piloot hõlmab erinevate UVC-seadmete katsetamist, et leida toode, mis sobib kõige paremini Helsingi lennujaama keskkonnaga.

Head Uudised GoodNews