1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. HEA TEADA! Väinamere Liinid tihendas pühade ajaks laevaliinide graafikut
HEA TEADA! Väinamere Liinid tihendas pühade ajaks laevaliinide graafikut

HEA TEADA! Väinamere Liinid tihendas pühade ajaks laevaliinide graafikut

Foto allikas: tuulelaevad.ee
Foto allikas: tuulelaevad.ee

Väinamere laevaliinidel algas sellel nädalal tipphooaeg aasta tihedaimate sõiduplaanidega ning ettevõte lisas jaanipühade ajal reisivateks inimeste ning Hiiumaal peetava paraadi sujuvaks teenindamiseks graafikutesse veel väljumisi, teatas ettevõte.

Rohuküla-Heltermaa sõidugraafikuid tihendab ettevõte juba pühadele eelneval nädalavahetusel. Tänavu peetakse Võidupüha paraad Hiiumaal ning riik on külaliste ja paraadil osalejate vedamiseks lisareise. Sõidugraafikud sel liinil on on 19.-24. juunil pea maksimaalse tihedusega ning mõlemad laevad sõidavad kogu päeva ulatuses enamasti pooleteisetunnise graafikuga. Hiiumaa liinil sõidavad parvlaevad Hiiumaa ja St. Ola.

“Paraadi korraldajate ja Hiiu maavalitsusega koostöös oleme püüdnud leida parimad võimalikud lahendused praami üleveo korraldamiseks. 22. ja 23. juunil on mitmed reisid seotud peamiselt ainult paraadi teenindamisega. Seetõttu palume võimalusel planeerida juba oma reis nii, et saaks sõita teistel aegadel, nii saavad kõik reisijad toetada paraadi õnnestumist,” ütles Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Paraadi bussikolonnid ja teenindavad sõidukid liiguvad peamiselt esmaspäeval, 22. juunil reisidega Rohukülast kell 13, 14.30 ja Heltermaalt 23. juunil kell 13, 14.30 ja 16.

Kuivastu-Virtsu liinil sõidavad pühade ajal kolm laeva. Lisaks parvlaevadele Muhumaa ja Regula austab liinil sõitmist ka parvlaev Ionas. Ionas teeb sel nädalal proovireise, võttes üle mõned Regula väljumised, et olla tippajal valmis iseseisvalt liinil sõitma.

Hiiuväin märkis, et sõidugraafikud Saaremaale on veidi erinevad eelmistest suvedest. „Esmakordselt saab olema nii, et kolm laeva sõidavad samaaegselt graafikus. Nii vahelduvad laevad sadamas kiiresti – kui üks lõpetab laadimist, saabub teine juba lossima. Võimsus saab olema läbi aegade suurim, nii et kõik reisijad saavad julgelt võtta ette teekonna saartele,“ ütles ta.

Head Uudised GoodNews