1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. HEA TEADA! Kasulikud näpunäited bussisõidult säästmiseks
HEA TEADA! Kasulikud näpunäited bussisõidult säästmiseks

HEA TEADA! Kasulikud näpunäited bussisõidult säästmiseks

HEA TEADA! Kasulikud näpunäited bussisõidult säästmiseksEesti linnadevahelise ühistranspordituru konkurents on muutunud ja muutumas üha tihedamaks. See on rõõmustav uudis reisijatele, kes saavad valida sobivaimat hinna ja kvaliteedi suhet pakkuva bussifirma.

Simple Expressi turundusjuht Marel Kallas annab bussireisijatele praktilisi näpunäiteid, kuidas kindlustada endale kõige soodsama hinnaga bussipilet.

Planeeri ette

Bussipiletite ostmine on muutumas üha sarnasemaks lennunduses kasutatavale loogikale. Nüüdseks on juba mitmete bussifirmade puhul esimesed müüdavad piletid kõige soodsamad ning sõltuvalt bussi täituvusest kasvab järk-järgult bussipileti hind. Seetõttu kindlustab odavaima pileti endale reisija, kes plaanib oma sõidu aegsasti ette.

Ole paindlik

Kui pikem etteplaneerimine ei ole võimalik, siis on abiks paindlikkus väljumisaja osas. Näiteks võib ka ühe ja sama bussifirma sama marsruudi väljumistel olla erinev piletihind. Kuna mitmete ettevõtete piletihind sõltub konkreetse reisi nõudlusest, võib mõni vähempopulaarne väljumine olla soodsam. Tasub teada, et näiteks Simple Express paneb varajastele planeerijatele järgmise kuu üheeurosed piletid müüki iga kuu esimesel päeval.

Vali soodsaim ostukanal

Sõltuvalt pileti soetamise kanalist võib ühe ja sama reisi piletihind olla erinev. Kõige soodsama pileti leiab reeglina bussifirma enda veebipoest. Samuti tehakse mõnikord kodulehel täiendavaid sooduspakkumisi. Edasimüüjate juures või vahetult enne reisi bussijuhilt piletit ostes on need enamasti kallimad.

Pane tähele lisatasusid

Ole bussipiletit valides tähelepanelik erinevate ettevõtete poolt rakendatavate lisatasude osas. Näiteks lisab mõni bussifirma piletile teenustasu, mis võib eriti soodsama bussipileti korral moodustada olulise osa sõidu maksumusest. Simple Express lisatasusid ei rakenda.

Kui valdavalt käib bussiturul rebimine just põhimagistraalidel sõitmiseks, siis Eesti esimene odavbussifirma Simple Express pakub teenust ka väiksemate linnade vahel. Seega ei muud kui soeta eesolevaks nädalavahetuseks mõni soodne bussipilet ja mine mõnd huvitavat kanti avastama!

Head Uudised GoodNews