1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. HEA TEADA! Eesti linnade vahel saab peagi sõita vaid ühe euro eest
HEA TEADA! Eesti linnade vahel saab peagi sõita vaid ühe euro eest

HEA TEADA! Eesti linnade vahel saab peagi sõita vaid ühe euro eest

Eesti linnade vahel saab peagi sõita vaid ühe euro eestEesti esimene odavbussifirma Simple Express, mis seni on sõitnud Tallinnast Tartusse ja Narva, langetab bussipiletite hinna ühe euroni ning laieneb kõikidesse suurematesse linnadesse.

Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu ei eita, et Simple Expressi piletite järsk hinnalangus on seotud ka Šoti miljardäri Brian Souteri hiljuti avalikuks saanud plaaniga tulla Eestis turule enda odavbussfirmaga. „Lux Express tõi Simple Expressi Eesti turule juba mullu augustis ning reisijate tagasiside meie hea kvaliteediga soodsale teenusele on väga positiivne. Tänaseks oleme jõudnud oma kogemustega punkti, kust on võimalik teha järgmine samm. Kellelgi ei ole vaja meile oma koduturul tõestada, et odavbussindus on võimalik,” selgitas Saarpuu.

Eesti linnade vahel saab peagi sõita vaid ühe euro eest2Kui hetkel maksab Simple Expressi pilet Tallinn-Tartu liinil 6 eurot ja Narvast Tallinnasse tuleb sõidu eest tasuda 8 eurot, siis edaspidi algavad Simple Expressi kõikidel liinidel piletihinnad alates 1 eurost ning internetist ostes ei maksa Simple Expressi kliendid ühegi reisi eest rohkem kui 5 eurot.

Saarpuu sõnul on hinnakirjades tulemas veel teisigi uuendusi, mis avalikustatakse lähiajal. Samuti on täpsustamisel üle Eestilise liinivõrgu lõplik kuju. “Hetkel on selge, et Simple Express lisab juba juuni lõpust sagedusi olemasolevatel Tallinn-Narva ja Tallinn-Tartu liinidel. Samal ajal lisandub Tartu-Narva liin. Tulemas on aga kindlasti veel täiendavad ühendused Rakverest, Pärnust, Viljandist ja paljudest teistest suurematest Eesti linnadest,” lisas ta.

Eesti linnade vahel saab peagi sõita vaid ühe euro eest3Edasine laienemine uutele liinidele on seotud ühistranspordiseaduse muudatustega, mis hakkavad kehtima oktoobri alguses ja avavad kommertsveoliinide turu senisest suuremal määral. Bussifirmade jaoks tähendab turu avanemine veelgi suuremat tähelepanu efektiivsusele kogu teenindusprotsessi lõikes. „Meie jaoks on oluline, et bussid oleks maksimaalselt täis reisi algusest lõpuni. Mida pikema vahemaa reisija läbib, seda suurem saab olema reisija jaoks võit võrreldes tänaste hindadega,“ rääkis Saarpuu.

Esimesed muudatused Simple Express liinivõrgus toimuvad alates 26. juunist. Pärast muudatusi on Simple Expressil Eestis 24 igapäevast väljumist. Piletite müük hakkab peamiselt toimuma Simple Expressi kodulehel www.simpleexpress.eu. Pileteid saab jätkuvalt osta ka bussidest ja bussijaamadest, kuid siis tuleb reisijal maksta pisut enam.

Head Uudised GoodNews