1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. Hea Eesti sari tõi huviliste ajaviitesse “Head Eesti vanasõnad”
Hea Eesti sari tõi huviliste ajaviitesse “Head Eesti vanasõnad”

Hea Eesti sari tõi huviliste ajaviitesse “Head Eesti vanasõnad”

Vanas6nad_avatudTormav elurütm tekitab inimestes pingeid ja paneb nad otsima lõõgastust. Siingi tasub ühendada meeldiv kasulikuga ja osaühing Loovhoog pakub selleks välja kaardipaki “Head Eesti vanasõnad”, mis aitavad omaette olles või siis seltskondlikkusse õhustikku tuua nii põnevust kui nalja.

Neljaosalises lõbusas kaardimängus saavad mängijad otsida piltidesse peidetud vanasõnu, erinevate kaartidega kokku panna vanasõnade alguse ja lõpu, leida neis puuduv sõna ning muuta eurokeelseks tehtud vanasõnad tagasi rahvapärasteks.

Mõnel juhul on õiged vastused peidetud kaartide tagaküljele, vihjeid annavad loomakesed või muud tegelased ning sobimatud kaardid võivad tekitada naljakaid elevusttekitavaid tulemusi.

Mõistagi aitab lustijatel orienteeruda vajalik mänguõpetus.

Sellise põneva mängu tausta selgitab osaühingu Loovhoog juhataja Katre Merimäe.

Vanas6nad_eest1

Mida olete veel välja andnud või andmas?

2014. aastal ilmus nostalgiline kaardimäng “Narr”. Tegemist oli 1970. aastal ilmavalgust näinud kaardimängu kordustrükiga. Lisaks tegeleme põnevate mängude maaletoomisega. Mullu detsembris jõudsid poelettidele kuus erinevat magnetmängu. Tegemist on teada-tuntud lauamängudega nagu “Laevade pommitamine”, “Reis ümber maailma”, “Poomine”, “Trips-traps-trull”, “4 ritta” ja “Mõttemeister” ning vähem tuntud “Liiklusummik”, mis on pandud käepärasesse metallkarpi, mida on lihtne kaasa võtta kuhu iganes.

Kohe-kohe on saabumas partii vanni- ja veemänge, mida on meil kavas tutvustada koguperemessil “ILU” 8. ja 9. mail Tartu messikeskuses. Ettevalmistamisel on loodusteemaline kaardimäng koostöös Eesti loodusmuuseumiga.

Vanas6nad_tagant

Kellele need mängud on mõeldud?

Vanasonad_karp_esikaasMeie tooted on mõeldud lastega peredele, pakkudes neile võimalust veeta lõbusalt aega pere seltsis. Teisalt on meie sihtgrupiks ka erinevad seltskonnad, et pakkuda lõbusalt ja hasartselt aega veetes alternatiivi tantsule, söögile ja joogile.

Meie ettevõte soovib algupärase materjali luua huvitavaks ja põnevaks ning teha see hõlpsasti kättesaadavaks, pakkudes sel moel hoogsat ja lõbusat vaba aja veetmise võimalust inimestele Eestis ja ka mujal maailmas.

Kuidas see idee tekkis?

Idee tekkis siis, kui sõitsin 2014. aasta veebruaris perega autos ja hakkasin elukaaslasega mõtlema, et mida ägedat ja eestipärast tahaksime endale ja sõpradele iseseisvuspäevaks kinkida. Jõudsime sarjani “Head Eesti …” ning hiljem juba juba EKM Eesti Rahvaluule Arhiivi ja folkloristika osakonna inimesteni.

Rohkemat “Head Eesti …” toodetest leiab aadressilt: https://www.facebook.com/lugemiskaardid

Head Uudised GoodNews