1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Fotod! Lux Expressi uued bussid on tänasest liinidel
Fotod! Lux Expressi uued bussid on tänasest liinidel

Fotod! Lux Expressi uued bussid on tänasest liinidel

Fotod: Lux Express

Alates tänasest teenindavad Tallinnast algavaid rahvusvahelisi bussiliine kogu Baltikumi kaasaegseimad bussid.

Lux Expressi eritellimusel valminud kaheksa tippklassi bussi sõidavad alates tänasest Tallinn-Riia ja Tallinn-Peterburi liinidel, pakkudes reisijatele senisest veelgi rohkem mugavust ja turvalisust. Täna hommikul väljunud Riia ja Peterburi busside reisijaid ootasid üllatusena ka Lux Expressi meenekotid.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul tunneb bussiettevõte uhkust, et saab reisijatele pakkuda kogu Baltikumis ja ka Euroopas kaasaegseimat bussisõitu. “Lux Expressi põhimõtteks oli algusest peale pakkuda reisijatele mugavaimat teenust olles ühistranspordi arengu eestvedaja kogu Euroopas. Kui veel mõned aastad tagasi oli ühistransport teenus neile kes autoga mingil põhjusel sõita ei saanud, siis nüüd tehakse bussisõidu kasuks teadlik valik,” tõi Saarpuu välja.

Lux Expressi kogenud bussijuht Rein kiitis uut bussi juhiistmelt avaneva laia ja avara vaate ning läbimõeldud disaini ja juhile vajalike seadmete mugava paigutuse eest. “Bussi juhtimisseadmed asuvad kõik käeulatuses ja ka käe kõrgusel, mis tagab parema kasutusmugavuse. Buss on täielikult kaasajale vastav ja sõidumugavuse mõttes ka äärmiselt kliendisõbralik,” kiitis bussijuht.

Lux Express Lounge bussid on bussimaailma tipptase nii tehniliste näitajate, disaini, reisijamugavuse kui ka keskkonnasõbralikkuse poolest. Kõikides uutes bussides võetakse kasutusele ka uudne jälgimissüsteem, mis tõstab reisijate ohutust ja bussireiside keskkonnasäästlikkust ning lubab lisaks bussi teekonnale jälgida reaalajas bussi tehnilist korrasolekut, kütusekulu ning iga bussijuhi sõidustiili.

Uued Scania Irizar i8 Lounge-tüüpi bussid valmisid Lux Expressi eritellimusel Scania tehases Hispaanias ning läksid maksma ligi kolm miljonit eurot. Uutes Lux Express Lounge bussides on kokku 45 kohta, sh 15 kohta asub Lounge osas, kus istmed on paigaldatud 2+1 põhimõttel. Lisaks tellis Lux Express kaks uut 56-kohalist bussi, kus kõik istmed on paigaldatud 2+2 põhimõttel. Uute busside heitgaaside tase vastab Euro 6 normidele ja kütuse kulu on 26 liitrit 100 km kohta.

Uutes bussides on jätkuvalt varustuses personaalne puutetundlik meelelahutuskeskus, reguleeritavad istmed, pistikud elektroonikaseadmete laadimiseks, iga iste on varustatud turvavööga. Kõikides bussides on tasuta kuumade jookide automaat, WiFi, kliimaseade ja WC.

Lux Expressi bussipargis on täna ligi 80 bussi keskmise vanusega 2,7 aastat ning reisijaid teenindab üle 300 bussijuhi.

Head Uudised GoodNews