1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Finnair avab talvehooajaks Tromsø lennuliini
Finnair avab talvehooajaks Tromsø lennuliini

Finnair avab talvehooajaks Tromsø lennuliini

Põhjanaabrite lennufirma Finnair avab talvehooajaks uue liini Põhja-Norras asuvasse Tromsøsse. Norra Lapimaal asuv Tromsø on tuntud eeskätt kui talispordi ja saami kultuuri keskuseks. Lennud algavad 2014. aasta 1. jaanuarist ning toimuvad kolm korda nädalas.

500 kilomeetrit polaarjoonest põhja pool asuv Tromsø on 70 000 elanikuga linn, kus asuvad maailma põhjapoolseim ülikool, botaanikaaed ja planetaarium. Linna tuntakse ka tänu Arktilisele katedraalile, millest on saanud Tromsø kuulsaim vaatamisväärsus.

Tromsø, või saami keeltes Romsa, on Norra Lapimaal saami kultuuri keskuseks ning korraldab iga aasta veebruaris Saami nädalat. Jaanuarikuu suursündmusteks on Tromsø rahvusvaheline filmifestival ja klassikalise muusika festival Nordlysfestivalen.

Aktiivsed puhkajad saavad Tromsø piirkonnas nautida mitmeid talispordialasid – olgu selleks mäesuusatamine, koerte ja põhjapõtradega kelgutamine, liustikumatkad ja palju muud. Oma asukohta tõttu on Tromsø ka ideaalseks kohaks, kus talveöödel virmalisi vaadata.

Golfi hoovuse soojendava mõju tõttu on temperatuur Arktika kohta jaanuarist märtsini suhteliselt soe – keskmine temperatuur on talvehooajal umbes -2 kraadi, madalaim temperatuur on -6.

Tromsø lennud Tallinnast toimuvad esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti kell 17.15 ning saabuvad Tromsøsse 21.15 kohaliku aja järgi. Tagasilennud väljuvad samadel päevadel kell 21.45. Kuna Tallinnast reisijaid ootab mõlemal suunal ümberistumine Helsingis, siis tagasilennul peab arvestama Helsingis ööbimisega või kasutada seda võimalusena veeta aega ka põhjanaabrite pealinnas.

Trömso lennupiletid on broneerimiseks juba saadaval. Finnairi talvehooaeg kestab kuni 28. märtsini.

Head Uudised GoodNews