1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Felix taaskasutab plastikut ketšupipudelite valmistamisel
Felix taaskasutab plastikut ketšupipudelite valmistamisel

Felix taaskasutab plastikut ketšupipudelite valmistamisel

Foto: Pixabay

Felixi ketšupi pakendite tootmises võeti kasutusele taaskasutatud plastik. Sellega väheneb nii pudelite tootmisega seotud keskkonnamõju kui plastiku loodusesse sattumisega seotud kahju keskkonnale.

Taaskasutatud PET-märgistusega plastik tuleb pandipakendi süsteemist ehk varasemalt on sama plastikut kasutatud joogitööstuses, mis tagab tootjale kindluse, et tegu on spetsiaalselt toidu- ja joogitööstuse jaoks toodetud kvaliteetse plastiga.

“Plastjäätmete diskussioon on hetkel kuum nii Eestis kui ka mujal maailmas, piltlikult öeldes on oht, et meie lapsed upuvad plastimerre kui selle takistamiseks täna midagi ette ei võeta,” rääkis Orkla Eesti toidu ja jookide valdkonna turundusdirektor Marek Viilol. Alustasime ketšupipudelites esialgu 25-protsendilise taaskasutusega, aga eesmärgiks on jõuda 50 protsendini. Seal tuleb toidusektoris piir vastu. Kuna pudeli sees oleva ketšupi kõrge kvaliteedi ja hea maitse osas järeleandmisi teha ei saa, siis peab pakenditesse alles jääma ka teatud kogus uut plasti,” põhjendas Viilol, miks pole vähemalt esialgu eesmärgiks jõuda ketšupipudeli puhul 100-protsendilise taaskasutuseni.

25 protsendi ulatuses taaskasutatud plasti kasutuselevõtuga väheneb ketšupipudeli tootmisega kaasnev keskkonnamõju ehk CO2 emissioon 20 protsendi võrra, samuti jõuab vähem plasti hooletute inimeste käe läbi loodusesse, kus see suure kogusena põhjustab märkimisväärset keskkonnakahju.

Taaskasutatud plasti kasutuselevõtuga väheneb ketšupipudeli tootmisega kaasnev keskkonnamõju ehk CO2 emissioon.

Felix alustas uute ketšupipudelite tootmisega märtsis, praeguseks on enamik Eesti kauplustes müügil olevast ketšupist 25 protsendi ulatuses taaskasutatud plastist valmistatud pakendis.

Orkla kontsern lähtub oma tegevuses jätkusuutliku majandamise strateegilistest eesmärkidest, mille üheks sammuks on kasutada pakendites taaskasutatud plastikut. Varasemalt on näiteks Põltsamaa mahlatööstus ainsa mahlatootjana Baltimaades asendanud mahlapakendi korgid taastuvast suhkruroost valmistatud bioloogilise plastiga.

Head Uudised GoodNews