1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Estonian Airi reisijate arv kasvas märtsis 11,3 protsenti
Estonian Airi reisijate arv kasvas märtsis 11,3 protsenti

Estonian Airi reisijate arv kasvas märtsis 11,3 protsenti

Estonian Air

Käesoleva aasta märtsis lendas Estonian Airiga 45 472 reisijat, mis on 11,3 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Möödunud aasta märtsis lendas Estonian Airiga 40 841 reisijat. Estonian Air teenindas märtsis 1008 lendu, mis on 17,5 protsenti rohkem võrreldes eelmise aastaga.

„Estonia Airi reisijate arv on olnud tõusutrendis teist kuud järjest, mida on mõjutanud laiem sihtkohtade ja suurenenud lendude arv ning paranenud lendude täitumus. Meil on hea meel tõdeda, et selle aasta märtsi üldine tulemus kujunes viimaste aastate parimaks märtsikuuks,’’ selgitas Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer.

„Tulemusi mõjutas positiivselt ka see, et Estonian Air alustas hooajaliste lendude teenindamist mullusest tunduvalt varem. Märtsi esimeses pooles avasime hooajalised lennud Pariisi ja Berliini ning aprilli alguses Viini ja Nice’i. Aprilli lõpus lisanduvad juba eelmisel aastal populaarseks osutunud Split ning uue sihtkohana Milano,“ lisas Randveer.

Aasta esimese kolme kuuga lendas Estonian Airiga 113 931 reisijat, mis on mullusega võrreldes 3,0 protsenti rohkem. Jaanuarist märtsini toimus 2629 lendu, mis on 12,6 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel kolmel kuul 93,1 protsenti ja lendude regulaarsus ehk toimumise protsent 98,5 protsenti. Märtsis oli punktuaalsus 91,0 ning regulaarsus 97,0 protsenti.

Estonian Airi eesmärgiks on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus. Euroopa äärealal asuvale väikesele Eesti-sugusele riigile on head lennuühendused majanduslikult ja eluliselt olulised ning Estonian Air on pühendunud nende teenuste pakkumisele.

Estonian Air on suurima turuosaga lennufirma Tallinna lennujaamas. Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm (Arlanda ja Bromma), Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Lisaks toimuvad oktoobrini 2015 hooajalised lennud Münchenisse. Märtsist oktoobrini lisandusid sihtkohtade nimistusse Pariis ja Berliin, aprillist oktoobrini Nice, Split ja Viin ning aprillist novembrini Milano.

Lisaks otselendudele pakub Estonian Air koostöös partnerlennufirmadega jätkulende enam kui 280 sihtkohta üle maailma. Näiteks on Stockholmi Arlanda, Kopenhaageni ja Amsterdami lennujaamad tähtsad transiitlennujaamad, mis pakuvad häid edasilennu võimalusi üle terve maailma, nagu näiteks New Yorki, Hamburgi, Zürichisse, Lissaboni, Detroiti, Torontosse, Singapuri, Atlantasse, Bostonisse, Londonisse, Washingtoni, Madriidi või Barcelonasse.

Head Uudised GoodNews