1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Estonian Air rendib Leedu lennufirmale Air Lituanica ühe E170 lennuki
Estonian Air rendib Leedu lennufirmale Air Lituanica ühe E170 lennuki

Estonian Air rendib Leedu lennufirmale Air Lituanica ühe E170 lennuki

Estonian Air ja Air Lituanica sõlmisid lepingu, mille kohaselt rendib Estonian Air ühe 76-kohalise lennuki Embraer 170 lennufirmale Air Lituanica. Rendileping kehtib 2015. aasta lõpuni.

Rendilennukiga teenindatakse Vilniusest algavaid Amsterdami, Brüsseli ja Berliini liine, mis avatakse käesoleva aasta juuni lõpus. Air Lituanica lennuliine turundatakse Air Lituanica kaubamärgi all, lennud toimuvad Estonian Airi lennukoodiga.

Lisaks lennuki liisimisele teevad lennufirmad koostööd kommertsvaldkonnas, nagu piletimüük otse- ja jätkulendudele, tulude juhtimine ning interline- ja koodijagamislepingute osas.

Air Lituanica tegevjuhi Erikas Zubruse sõnul on tugeva koostööpartneri omamine lennundusturule sisenemise faasis väga oluline ning vastavalt koostöölepingule saab Air Lituanica kasutada juba sissetöötatud piletimüügikanaleid ja koostööleppeid partnerlennufirmadega. „ Air Lituanica valis oma äripartneriks Estonian Airi, et tagada lai jaotusvõrk ja pakkuda seeläbi Vilniusest algavaid jätkulennuvõimalusi enam kui 100 linna üle maailma,“ lisas Zubrus.

„Estonian Airi eesmärk on kujundada ettevõttest kuluefektiivne lennufirma. Koostöö kahe Balti riigi lennuettevõtte vahel lubab meil efektiivsust veelgi suurendada ja seeläbi konkurentsivõimelist teenust pakkuda,“ lausus Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

Head Uudised GoodNews