1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Elron: Tallinnas sõida rongiga ummikutest mööda
Elron: Tallinnas sõida rongiga ummikutest mööda

Elron: Tallinnas sõida rongiga ummikutest mööda

Seoses Tallinnas kestvate mahukate teede renoveerimistööde ja trammiliikluse seisakuga soovitab Elron nii autojuhtidel kui ka bussi-trolli-trammikasutajail võimalusel rohkem rongiga liigelda. Paljud tallinlased ongi juba ummikutes olemise vältimiseks valinud rongi.

„Viimastel päevadel on jälle rohkem teemaks olnud teated seoses pealinna teedel-tänavatel tehtavate renoveerimistöödega ning auto ja bussiga liikumine on piiratud,“ märkis Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. „Seepärast tahaksime anda kõigile tallinlastele soovituse – liikuge pealinna piires rohkem rongiga, mis on linlastele samuti tasuta nagu muugi ühistransport.“

Juba ligi pool aastat kestnud erinevate teede ja tänavate remonditööde ajal on kogu linnas liikumisvõimalused piiratud. Eeskätt mööda Pärnu maanteed, kus on käimas väga põhjalikud ümberehitused, linna sisenejate jaoks on rongisõit mõistlikuim alternatiiv nii liinil Laagri-Pääsküla-Tallinn (sõidu aeg 20 min) kui Saku-Männiku-Tallinn (sõidu aeg 23 min). Kaugemalt tulijatele on mugavaks võimaluseks jätta sõiduauto linna piiril parklasse ja astuda sealt rongi – sellega välditakse nii ummikute kui ka parkimiskoha leidmise probleemi.

Paljud pealinna elanikud eelistavadki eriolukorra tõttu rongi. „Juulis tehti Tallinna piires rongiga pea 80 000 reisi, juunis 76 000 – võrreldes eelmise aastaga on need numbrid ca kuus korda suuremad,“ ütles Mai Vahtrik. „Väga paljud tallinlased on aru saanud, et uute ja mugavate rongidega pääseb ummikutest kiirelt mööda. Muidugi on oma oluline roll selles hüppelises sõitjate arvu kasvus ka sügisest tallinlastele kehtima hakanud tasuta sõidu õiguses.“

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron teenindab igapäevaselt üle 200 reisi, kasutades selleks 18 elektrirongi ja 19 diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,5 miljonit reisijat. Ettevõttes on 285 töötajat.

Head Uudised GoodNews