1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Eestlased eelistavad suusapuhkust Austrias
Eestlased eelistavad suusapuhkust Austrias

Eestlased eelistavad suusapuhkust Austrias

640259_48720468Eesti suurima reisibüroo Estraveli statistika järgi eelistavad kõrgmäestikes suusapuhkust armastavad eestlased külastada talvel eelkõige Austria suusakuurorte, mis sobivad nii algajatele kui ka kogenud suusatajatele.

Kuigi Eesti suusapuhkuse armastajad jõuavad jätkuvalt arvult enim Soome ja Rootsi nõlvadele, Alpide suusariikidest on populaarseim just Austria.

“Eestlaste seas populaarseimaks suusasihtkohaks Alpides kõrgmäestikes on vaieldamatult Austria. Austria hinna-kvaliteedi suhtele on raske vastu panna ja samuti sobib sihtkoht nii algajatele kui ka juba kogenud suusatajatele. Viimastel aastatel on järjest enam populaarsust kogunud ka Prantsusmaa suusakuurordid, tipus püsivad ka Skandinaavia suusakeskused,” rääkis Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kati Veskimägi.

Veskimägi sõnul hakkavad eestlased üldjuhul suusareisi planeerima siis, kui esimene lumi maha tuleb. “Need, kel suusareis igal aastal kindlalt plaanis on, teevad oma plaanid juba suvel või siis hiljemalt sügisel. Mõned Eesti reisikorraldajad avavad oma suusareiside müügi juba suve lõpukuudel,” lisas Veskimägi.

“Eesti juhtivate suusareisikorraldajate parimad palad on juba ammu võetud ning suurem enamus ülejäänustki aastast on täis broneeritud. Sellele vaatamata ei tasu karta, et nüüd planeerimist alustades lootusetult hilja on – veel võib leida nii valmispakette kui ka ise midagi põnevat kokku panna,” nentis Veskimägi.

Veskimägi sõnul ei ole eestlased enda jaoks veel avastanud Lõuna-Ameerikas asuvaid suusakuurorte, kuigi sealsed mäestikud on elamus omaette. “Samuti soovitame soojalt USA ja Kanada suusakuurorte, millest kuulsaimate, Aspeni ja Whistleri nimesid on vast paljud kuulnud,” ütles ta.

Kokku pakub Estravel hetkel 9 suusasihtkohta, mis omakord jagunevad 35 erinevaks suusakuurordiks. 2013-2014 talvehooajal sõitis Estraveli vahendusel suusareisile üle 600 inimese.

Head Uudised GoodNews