1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Eesti pakub Helsingi turismimessil uue põlvkonna disaini
Eesti pakub Helsingi turismimessil uue põlvkonna disaini

Eesti pakub Helsingi turismimessil uue põlvkonna disaini

Eesti pakub Helsingi turismimessil uue põlvkonna disaini

Täna algas Põhjamaade suurim turismimess MATKA2013, millest Eesti võtab osa juba 22. aastat järjest. Eesti ühisväljapanekut korraldab EAS, messil osalemist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist. Turismimess kestab Helsingi messikeskuses 17.-20. jaanuarini.

„Viime messikülastajatele ja Eestist huvitujatele infot kogu Eesti turismivõimaluste kohta. Sel aastal oleme messi tarbeks välja töötanud ka uue messiboksi lahenduse ja kujunduse, mis lisaks rikkalikule turismiinfole peaks pakkuma silmailu ja põnevat avastamist nii uutele kui vanadele Eesti sõpradele,“ ütles EASi turismiarenduskeskuse turundusdirektor Tarmo Mutso.

Messiboksi uue kujunduse lõi reklaamibüroo Der Tank koostöös sisearhitekt Galina Bournakova ja arhitekt Gert Sarvega. Kujunduses on muuhulgas kasutatud Eesti uue põlvkonna disainerite värsket loomingut, lauda „Ulaelu“ (autoriteks Raul Tiitus ja Kaido Kivi) ning tekstiilikunstnik Kerttu Laane pukki „Kirikõrge“. „Eestit esindav messiboks tutvustab põhjamaad, mis on kaunis, kontrastiderohke ja avastamisväärne, täis positiivseid üllatusi. Sõltuvalt vaatenurgast ja külastaja liikumistrajektoorist võib ekspositsioon kutsuda linna, loodusesse, laulupeole või lihtsalt lõõgastavasse keskkonda,“ märkis Mutso.

Eestit tutvustav ühisväljapanek teemal „Eesti – meeldivate kontrastide maa“ laiub 78 ruutmeetril. Koos EASi turismiarenduskeskusega on teenuseid ja tooteid tutvustamas Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakond, SA Tartumaa Turism, SA Põhja-Eesti Turism, SA Lõuna-Eesti Turism, Narva, Narva-Jõesuu ja Heino Tours OÜ. Ühisväljapanekule lisaks on MATKA2013 messil osalemas veel 25 Eesti organisatsiooni ja ettevõtet oma stendidega. Kuna tänavune, 2013. on terviseturismi aasta, siis pakub messil oma rikkalikke teenuseid ka Eesti Spaaliit.

Turismimessi külastajatele korraldatakse Eesti ühisstendis põnev tarbijamäng, kus messikeskuse garderoobilipiku abil on võimalik võita erinevaid auhindu Eestisse. Loosi läheb erinevate muuseumite pileteid, kontserdi- ja festivalipileteid, peavõiduks on neli reisipaketti Eestisse (Tallinnasse, Otepääle, Narva-Jõesuusse ja Tartusse). Auhinnad on välja pannud kõik ühisstendi eksponendid. Nädalavahetusel lahutab Eesti stendis külastajate meelt tunnustatud rahvamuusik Mari Kalkun. Messi tarvis valmis ka uus soomekeelne trükis tänavustest Eesti tähtsündmustest.

Mess on avatud 17. jaanuaril kell 9-19 ja 18. jaanuaril kell 9-12 turismiala professionaalidele ning 18. jaanuaril kell 12-19 ja 20.-21. jaanuarini kell 10-18 kõikidele reisihuvilistele. Täpsemat infot messi kohta saab siit: www.matkamessut.fi.

Eesti on Soome turistidele endiselt kõige populaarsem reisisihtkoht. See kajastub ka Eesti turismistatistikas, mille kohaselt eelmisel aastal rohkem kui neli inimest kümnest Eestis ööbinud turistist olid soomlased. Kahe maa vilgast läbikäimist tõendavad ka Tallinna sadama rekordilised numbrid: mullu reisis Tallinna ja Helsingi vahet kokku 7,26 miljonit reisijat.

Head Uudised GoodNews